2011. december 12.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Duda Éva Társulat és Lionel Hoche közös előadása a Mu Színházban

A Duda Éva Társulat és a francia rendező-koreográfus Lionel Hoche közös munkája 2011 őszén kezdődött. Ennek eredményeképpen mutatták be október 21-én a RetourAuNoir című darabot, ami az első ilyen jellegű nemzetközi együttműködés volt a dinamikusan fejlődő társulat életében. Az előadás december 16-án, és 17-én látható újra a Mu Színházban.

Lionel Hoche 1983-tól hat éven át a Nederland Dans Theater tagjaként dolgozott, Jiri Kylian művészeti vezetése alatt. Az ott töltött idő alatt olyan nagynevű koreográfusokkal működött együtt, mint Hans van Manen, William Forsythe, Nacho Duato, Ohad Naharin, Jerome Robbins. Szabadúszóként 1990 óta tevékenykedik, 1992-ben a nemzetközi Cannes-i táncfesztiválon megalapította saját társulatát. Az elmúlt húsz évben több mint ötven új darabot hozott létre, több mint harminc különböző neves európai és ázsiai balett számára.

A Duda Éva Társulattal közös megvalósításban létrejött, RetourAuNoir című darabjáról így nyilatkozott: "A fantasztikum zsánerének elemeit felhasználva, a Retouraunoir az illúziók világába kalauzol minket. Különös rémálom peremén egyensúlyozva, egy furcsa, álomszerű kalandra invitál az előadás: egy utazás és egy fél, ahol különböző idők és terek ütköznek és fonódnak össze egy rejtélyes és misztikus nem-történetté, egy abszurd világ senkiföldjén. Mese az ismeretlenről, melyben Férfi és Nő egymást kísértik, önmagukat pedig különböző árnyak kísértik, párhuzamosan és mindörökké."

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei