2011. december 24.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Átadták az idei Magyar Teátrum Díjakat

Nagyszabású, nyilvános, zenés gálaest keretében adták át a Magyar Teátrum Díjakat december 22-én, Békéscsabán, a Békés Megyei Jókai Színházban. Az elismerést azoknak a színházi háttérmunkásoknak osztották ki - immár másodszor -, akiket a szakmai zsűri az év legjobbjainak ítélt.

A kitüntetést neves színházi, és közéleti személyiségektől, valamint a támogatók képviselőitől vehette át Szőke Julianna, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház jelmeztár vezetője, Mészáros Sándor, az Egri Gárdonyi Géza Színház színpadmestere, Mezei Lajos, a Magyarországi Szerb Színház műszaki vezetője (nemzetiségi különdíj), Nemes Richárd, a Turay Ida Színház színpadmestere, Kovács Menyhért, a kecskeméti Katona József Színház műhelyház vezetője és Ozsváth Ildikó, a Veszprémi Petőfi Színház patinázója.

A csapágyat formázó díjat a Magyar Teátrumi Társaság és a Magyar Teátrum című lap alapította, azzal a céllal, hogy erkölcsi és anyagi elismerést nyújtson a színházi háttér- és kiszolgáló szakmák kiemelkedő művelőinek. Az elismerés kitalálója, Fekete Péter színházigazgató, a Magyar Teátrum főszerkesztője a formát azzal magyarázta, hogy a háttérmunkások olyanok, mint a csapágygolyók, hiszen, mint a forgószínpad csapágyában az igaziak, egymáshoz érve forgatják, mozgatják a színház nagy gépezetét. A kitüntetéssel ezer euró is jár, a díjazottak színházai és a támogatók jóvoltából.

A gálaest műsorában a Jókai Színház, és a Magyar Teátrumi Társaság más tagintézményeinek művészei szerepeltek. A fellépés sorrendjében: Szomor György, Besenczi Árpád, Ozsgyáni Mihály, Katkó Ferenc, Nemcsák Károly, Hűvösvölgyi Ildikó, Gubik Petra, Sára Bernadett, Gregor Bernadett, Vasvári Csaba, Gulyás Attila, Vastag Tamás, Lapis Erika, a Jókai Színház társulata, ének- és tánckara, valamint zenekara, Gulyás Levente vezetésével.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei