2012. január 21.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Ma este nyit a Sufni Sötétkamra kulturális befogadótér

Január 21-én, Sötétkamra néven indul útjára az Akácfa utca 47. alatt található Sufni G'ART'N művészkocsma kisszínpada. Az ünnepélyes megnyitó programjában szerepel a Menszátor Héresz Attila által rendezett és előadott, Jászai Mari című monodráma, valamint a a Duende Akusztik koncertje.

A Sötétkamra szervezői bemutatkozó levelükben megemlítették, hogy mára az az ellentmondásos helyzet állt elő, hogy sokan a kultúra végét vizionálják, mégis számos kulturális rendezvény közül válogathat a közönség. Ez a "dömping" azonban valahogy mégis kevés, ezért szeretné a Sötétkamra színesíteni a palettát.

Azoknak a produkcióknak kívánnak otthont adni, amelyek alig találnak maguknak teret, színpadot, amelyeket mások esetleg "túl könnyűnek, komolynak, szürkének, lilának, drámainak vagy hígnak tartanak". Az Előhívás-estek során a kortárs magyar és külföldi drámairodalom egy-egy darabjával foglalkoznak majd, a klasszikusokról pedig a Nagyítás-sorozat keretében értekeznének.

A későbbiekben saját bemutatókat is terveznek, valamint egy nyári színházat az udvaron, a kert és a gangok díszleteiben. A Világdeszka szabadtéri színpadon pedig sanzon-esteket, koncerteket és kabarékat tartanának.Ízelítő az új kulturális befogadóhely januári programjából:


Január 25.19.00. Sötétkamra - Stúdió 13: Egy perccel tovább

Január 26.19.00. Világdeszka - Tucker András: Kabaré

Január 30.19.30. Sötétkamra - Előhívás felolvasó estek - Csikós Attila: Trió

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei