2012. január 30.Szandtner Veronika
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Magyaroké a főszerep a párizsi színházi fesztiválon

A magyaroké lesz a főszerep a Párizs melletti MC 93 Bobigny kulturális központ Le standard idéal (Az ideális norma) nevű színházi fesztiválján. A pénteki premier után még hét alkalommal látható a Berlinben élő Márton Dávid legújabb zenés színházi produkciója, amelyet Krasznahorkai László Az ellenállás melankóliája című regénye alapján álmodta színpadra.

Márton Dávid zenés produkcióján kívül Kárpáti Péter A pitbull cselekedetei című darabját is játsszák február 9. és 12. között a fesztiválon. Ezen a nemzetközi színházi találkozón indult el a világsiker felé egy évtizeddel ezelőtt. Schilling Árpád csapata, a Krétakör Társulat. A társulat törzsvendégnek számított Bobignyben, de a társulat feloszlása óta éveken át nem szerepelt magyar vonatkozású előadás a fesztivál programján.

Tavaly viszont óriási sikert aratott a Harmonia Caelestis című német nyelvű zenés színházi előadás, amelyet Esterházy Péter azonos című regénye alapján Márton Dávid eredetileg a bécsi Burgtheaterben állított színpadra.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei