2012. február 17.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Mégis, kinek az élete? - A Centrál Színház jótékonysági estje

Nemes célra ajánlja fel a Centrál Színház a Mégis, kinek az élete? című darab március 11-i előadásának teljes bevételét. Az autóbalesetben lebénult szobrász súlyos kérdéseket feszegető történetét megtekintő nézők a gerincsérültek szociális helyzetének, és társadalmi rehabilitációjának javítását támogathatják a jegyvásárlással.

A Mégis, kinek az élete? premierjét 2008-ban tartották, főszereplője Rudolf Péter, aki Ken Harrisont, a nyaktól lefelé mozgásképtelenné vált művészt alakítja. A teátrum tavaly december 7-én, a Semmelweis Egyetem hallgatóiból álló HuMánia Pályaszocializációs Műhely kezdeményezésére beszélgetést szervezett, amelyre közvetlenül az aznapi előadás után került sor.

A különleges rendezvényen a jelenlévők - a színészek és Puskás Tamás rendező részvételével - nem csupán az eutanáziáról, és az ember döntési jogának határairól vitatkoztattak, hanem hallhattak arról a személyről is, aki tapasztalataival rengeteget segített az alkotóknak - főként a szobrászt alakító Rudolf Péternek - hogy átélhessék Harrison élethelyzetét. Antal Zsuzsa szintén egy baleset következtében sérült meg, ugyanolyan súlyosan, mint a darab főhőse, ő azonban Ken Harrisonnal ellentétben az életet választotta, és tizenhárom éve ebben az állapotban él és dolgozik. Erejéről és emberségéről mindenki elismerően nyilatkozott, aki kapcsolatba került vele, a színház vezetése pedig úgy döntött, hogy viszonozza a rengeteg szívességet, és a március 11-ére eladott jegyek árát neki, és sorstársainak ajánlja fel.

Az intézmény várja az érdeklődőket Rudolf Péter és Antal Zsuzsa beszélgetésére is, amely az előadás után negyedórával kezdődik a Nagyszínpadon. A jótékonysági est megszervezésében az Ave-Reha Alapítvány segít.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Csatlakozott:

2011-08-24

Írt kommentek:

13 db

Frei Gabriella 2012-02-19 01:11:28
Köszönjük!
nem
regisztrált
Tádics Norbert 2012-02-18 20:50:53
Sziasztok mindenkinek ez az oldalt ajálom......:-)XD
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei