2012. május 28.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Pokorny Lia és Földes Eszter a Centrál Színházhoz szerződött

A Centrál Színház társulatához csatlakozott két színésznő, akik az Új Színház tulajdonosváltása után nem kívántak tovább az intézmény kötelékében dolgozni. Pokorny Lia és Földes Eszter a 2012/13-as évadot már a Centrál Színháznál kezdi, és mindketten arról számoltak be, hogy remekül érzik magukat az új helyen.

Az Új Színház sorsa a tavalyi év végén vett új irányt, mikor októberben bejelentették: Márta Istvánt Dörner György váltja az igazgatói székben. Már akkor több színész bejelentette, hogy elhagyja a társulatot, és mikor idén február 1-én megtörtént az intézmény átadása az új vezetésnek, sokan meg is tették az előre bejelentett lépést. Így tett egyebek mellett Pokorny Lia és Földes Eszter is, akik most a Centrál Színháznál találtak lehetőséget, a következő évadtól ezt a társulatot erősítik majd.


Pokorny Lia és Földes Eszter (fotó: Dudás Ernő)


Pokorny Lia már idén márciusban fellépett a Centrál Színházban, a Black Comedy című darabban szerepelt, és Puskás Tamás, a színház igazgatója már akkor jelezte felé, hogy szívesen tervezne vele a jövőben. Mint a színésznő mondja: "Amikor [Puskás Tamás] megkért, hogy szerződjek le a színházba én azonnal boldogan igent mondtam, és bár még ősszel felmerült bennem, hogy szabadúszóként folytatom, a Centrál Színházban olyan társulattal találkoztam, hogy többé nem volt kérdés számomra, hogy nekem itt a helyem."

Földes Eszter, aki 2010-ben végzett a főiskolán, maga fordult Puskás Tamáshoz, mert mindenképp távozni akart az Új Színházból. Szerencsére a sors úgy hozta, hogy ő is a társulat tagja lehet a következő évadtól. Mint Földes Eszter fogalmaz: "Barátságos a hangulat a színházban - úgy érzem, jó energiákkal teli helyre kerülök. Szóval most felülök erre a hullámra, és hagyom, hadd sodorjon. Mindent megteszek, hogy jól éljek azzal a bizalommal, amit most kaptam."

Pokorny Lia és Földes Eszter a társulattól távozó Schmied Zoltán és Kovács Vanda helyére érkeznek a Centrál Színházba.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei