2012. június 25.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Német Ifjúsági Színházi Díjra jelölik a Cyber Cyrano című darabot

Német Ifjúsági Színházi Díjra javasolta a zsűri a Kolibri Színház Cyber Cyrano című előadásának német fordítását. A tízezer euróval is járó elismerésről szeptemberben döntenek, az átadóra december 7-én, Frankfurtban kerül sor.

Tasnádi István igaz történeten alapuló drámáját Vidovszky György állította színpadra a Kolibri Színházban. A középiskolás gyermekeket középpontba állító alkotás a virtuális világ veszélyeit, és az abban rejlő káros manipulációs lehetőségeket boncolgatja, egy modern szerelmi történet keretében. A speciális atmoszféra megteremtéséhez szükséges látványvilág Sárosi Anita és Vicsek Viktor munkája.

A Platform 11+ uniós együttműködés keretében készült darab hazánkban már nagy elismerésnek örvend. A 2010/2011-es évadban elnyerte a legjobb gyermek- és ifjúsági színházi előadás címet, és a 2011-es Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle fődíját, valamint különdíját is.

Külföldön június 20-án debütált, a csehországi Pilsenben tartott Skupova Fesztiválon, 21-22-23-án pedig a stuttgarti Schöne Aussicht nemzetközi biennálén szerepelt, Németországban. Az idén tizennegyedik alkalommal megrendezett seregszemlén a német mellett belga, holland, svájci, olasz és dél-afrikai társulatok is részt vettek.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei