2008. október 18.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Thunder Tour - együtt Budapesten a három basszusgitáros legenda

2008. október 26-án vasárnap koncertet ad a Millenáris Teátrum színpadán Stanley Clarke, Marcus Miller és Victor Wooten. A jazz és funk zene három kiemelkedő alakjának játéka külön-külön is hatalmas élményt jelent a műfaj kedvelőinek, a Thunder című közös albumukat bemutató fellépés azonban minden bizonnyal letaglózza majd a magyar közönséget.

A trió vezetője a philadelphiai Stanley Clarke, aki a város zenei akadémiáján sajátította el tudását, majd New York-ba költözve olyan hírességek társaságában játszott, mint Art Blakey, Dexter Gordon vagy Gil Evans. Később csatlakozott a Chick Corea által vezetett Return to Forever elnevezésű bandához, és a ’80-as évekig 9 sikeres albumot adtak ki közösen. Mindeközben szólókarrierjét is beindította, legutóbbi saját lemezét 2007-ben adta ki a jazz-ben és fúziós-jazzben is otthonosan mozgó zenész.

Marcus Miller a róla elnevezett zenekar élén már többször játszott a funk és jazz magyarországi rajongóinak, legutóbb tavaly májusban. A 49 éves multitalentum eredeti hangszere a klarinét, de kiválóan játszik szaxofonon, basszus-klarinéton és természetesen gitáron, mindemellett a billentyűket is sikerrel bűvöli. Korábban tagja volt a Saturday Night Live zenekarnak, és olyan zenészek lemezeinek elkészítésében vett részt, mint Roberta Flack, vagy Billy Idol. Zeneírási és produceri teendőket is vállalt, utóbbi kapcsán több Grammy-díjat is bezsebelt, például Luther Vandross-nak, Miles Davis-nek és Chaka Khan-nak készített dalai kapcsán. Miller gitárjátékának egyik különlegessége a slapping-technika, ami a húrok ütés általi megszólaltatását takarja.

A hármas legfiatalabb tagja Victor Wooten, aki technikai virtuozitását mind zenészként, mind zeneszerzőként többször bizonyította már. Ismertséget a Bela Fleck & The Flecktones csapat tagjaként szerzett (ahol a basszusgitár mellett csellón is zenél), de az Elecktric Band-ben is játszik alkalmanként, ami a korábban már említett, legendás Chick Corea zenekara. Mindemellett jut ideje arra is, hogy a róla elnevezett családi együttessel turnézzon, és a jazz rajongóit világszerte megörvendeztesse egyedi játékával.

A 2008. október 26-án megrendezésre kerülő eseményen egy billentyűs (Gonzalez Pena) és egy dobos (Derico Watson) kíséri majd a mesteri gitárjátékosokat a Millenárison. A jegyek elővételben 7.500, a program napján 8.500 Ft-ba kerülnek majd, és beszerezhetők az Interticket irodáiban.

***


SMV - Stanley Clarke, Marcus Miller, Victor Wooten koncert
Időpont: 2008. október 26. csütörtök, 20:00
Helyszín: Millenáris Teátrum
Belépők: 7.500/8.500 Ft
Szervező: Jövő Háza Központ
További információ: www.millenaris.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei