2008. november 15.Hegedűs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Andrew Lloyd Webber is ott lesz a Művészetek Palotájában

Az idén hatvanéves Andrew Lloyd Webbert köszöntik a hétvégén a budapesti Művészetek Palotájában. A több mint hatvan művészt és ötvenfős zenekart felvonultató gálaest társszervezője a Madách Színház, ahol már szinte házi szerzőnek számít a brit művész. A vasárnapi előadáson a hatvanéves szerző is jelen lesz - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója.

A Madách Színház barátját köszöntik a hétvégén a Művészetek Palotájában - fogalmazott a teátrum igazgatója. Az életmű koncerten elhangoznak részletek többek között a Macskák, a Jézus Krisztus Szupersztár, az Evita, és Az Operaház Fantomja című Webber-musicalekből.Ez egy nagyon gazdag életmű, emlékeztetett Szirtes Tamás. Andrew Lloyd Webber pályafutása alatt 16 musicalt írt. A gálaesten tíz Webber mű slágerei is felcsendülnek a Művészetek Palotájában. Olyan darabokból is idéznek a művészek, amelyeket itthon még nem mutattak be, így például a Whistle Down the Wind és a Sunset Boulevard című musicalekből is hallhat a közönség részleteket - közölte Szirtes Tamás.

A gálaesten mások mellett fellép az Adagio Együttes, Feke Pál, Fonyó Barbara, Gallusz Nikolett, Gáspár László, Mahó Andrea, Puskás Péter, Rúzsa Magdi, Sasvári Sándor, Sáfár Mónika, Serbán Attila, Szente Vajk, Szulák Andrea, Zsédenyi Adrienn, az Óbudai Danubia Zenekar, a Madách Színház zenekara, tánckara, kórusa, valamint a Madách Musical Tánciskola gyerekkórusa.

Kérdésünkre, hogy szerveznek-e közönségtalálkozót a musicalszerzővel, Szirtes Tamás elmondta: a közönségtalálkozó maga az este. Nagyon nehéz lenne ugyanis megszervezni, hogy a nézők személyesen is kezet fogjanak a hatvanéves szerzővel, hiszen a teltházas Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben várhatóan kétezren nézik majd a műsort, tette hozzá a Madách Színház igazgatója, az est rendezője.

Az életmű koncertekre már minden jegy elkelt.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei