2008. december 10.Hegedűs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Puccini-hét az Operaházban - már minden jegy elkelt

A 150 évvel ezelőtt december 22-én született olasz zeneszerzőre, Giacomo Puccinire emlékeznek a karácsony előtti napokban a Magyar Állami Operaházban. December 18-a és 23-a között öt Puccini operát tűz műsorára a dalszínház. A Puccini-héten színpadra lép mások mellett Tokody Ilona, Lukács Gyöngyi, Bazsinka Zsuzsanna, Sümegi Eszter, Kovácsházi István és Kiss B. Attila.

A legkiválóbb szereposztásokat igyekeztek összehozni erre az ünnepi hétre, mondta el Kovalik Balázs, az Operaház művészeti igazgatója. A Manon Lescaut előadásban mások mellett, Lukács Gyöngyi és Kiss B. Attila, a Bohéméletben Tokody Ilona és Kovácsházi István, a Toscában Sümegi Eszter és Fekete Attila, a Pillangókisasszonyban Bazsinka Zsuzsanna és Kovácsházi István, a Turandotban pedig Lukács Gyöngyi és Kiss B. Attila látható-hallható.

Kovalik Balázs hangsúlyozta: a magyar operaközönség körében elsőszámú kedvencnek számít Giacomo Puccini, így nem véletlen, hogy már minden jegy elkelt a fesztiválra.

Tokody Ilona a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy több mint 30 éves pályafutása során szinte az összes Puccini szerepet elénekelte. A magyar szopránsztár szerint ez a zseniális, érzéki zeneszerző imádta a nőket. Tokody Ilona úgy látja, hogy Puccini a megírt tenor-áriákon keresztül udvarol a nőknek. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lenne nagyon nehéz elénekelni ezeket szerepeket, tette hozzá.

Tokody Ilonát ezúttal Mimiként (Bohémélet) láthatja a közönség. A szopránénekesnő szinte minden nagy operasztárral énekelte már ezt a szerepet, köztük a három tenorral is. Az emlékezetes századik Bohémélet előadásán Buenos Aires-ben Luciano Pavarotti volt Tokody Ilona partnere. A december 19-i budapesti Bohéméletben Kovácsházi Istvánnal lép színpadra.

Jegyeket már nem lehet kapni a Puccini-hét előadásaira, de az olasz zeneszerző születésének 150. évfordulója alkalmából nyíló kiállítást bárki megnézheti az Operaházban. A fesztivál első napjától, december 18-tól látható a Puccini Budapesten című tárlat a dalszínház Vörös Szalonjában.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2018 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei