2009. február 1.pg
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Transition: Another Destiny - Megjelent az első lemez

Megjelent a hazai jazz élet kiváló muzsikusaiból alakult Transition formáció első nagylemeze Another Destiny címmel. Az együttest alkotó négy művész hazai könnyűzenei élet kimagasló és számos szakmai díjjal elismert zenészei, így a formáció és lamezük igazi kuriózumnak számít a magyar jazz életben.

A fiatal jazz generáció ismert zenészei, Szendőfi Péter (dob); ifj. Szakcsi Lakatos Róbert (zongora, billentyűs hangszerek); Mits Gergő (basszusgitár, nagybőgő) és Fekete Kovács Kornél (trombita, szárnykürt) külön-külön már számtalan zenekarban játszott együtt, de ebben a négyes felállásban csak a Transition formációban szerepelnek mindannyian.

Zenéjükben a modern jazz olyan válfaját művelik, melybe a szinte free jazzes hangzástól a funkysabb, keményebben lüktető szerzeményekig minden belefér. A zenekar neve is mutatja: átformálják, más köntösben mutatják be az ismert stílusirányzatok jelleget adó vonásait.

Az Another Destiny címmel megjelent album külön érdekessége, hogy az együttes minden tagja nemcsak hangszeres előadóként, de zeneszerzőként is jelen van a csapatban. Így a szerzemények a legkülönbözőbb jellegűek és ennek köszönhetően a zenekar hangzása is rendkívül egyedi.

Ajánljuk mindazoknak, akik kedvelik azt a fajta virtuóz hangszeres játékot, ami határtalan kreativitással és progresszív előadásmóddal párosul.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei