2009. február 23.Kristóf Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Wayne Shorter koncert a Müpában

Wayne Shorter, a jazz történetének egyik legendás alakja ismét eljön Magyarországra, hogy a korszakokat átívelő zenei tudása immár a Müpa épületén belül is felhangozzék. Shorter egy élő legenda, aki ott volt Davis mellett, amikor a trombitás a jazzt merőben más irányba kezdte terelni. Egy zseniális embert és művész láthatunk március 18-án, aki 75 évesen is képes arra, hogy a jazzt életre keltse.

Shorter pályája során szinte mindig ott volt, ahol a zene fontos változáson eset át, illetve valami új irányzat volt születőben. A legendás John Coltrane tenorszaxofonos méltó utódjaként került Miles Davis zenekarába a hatvanas években, és a szaxofonos nemcsak tökéletes játékával, hanem szerzeményeivel is kitűnt más zenésztársai közül. Shorter számos formációban zenélt, a hatvanas és hetvenes évek zenei világában otthonosan mozgott, a jazz újszerű megközelítésének egyik nagy alakjává fejlődött az évtizedek alatt.

Munkáságát számos Grammy-díjjal jutalmazták, és a mai jazz élet egyik legendás alakjává nőtte ki magát. Wayne Shorter évtizedek alatt kialakult stílusában benne van a jazz egész története, és annak fejlődési szakaszai. A műfaj tágabb kereteit értelmezve, a tenorszaxofont használva egy művész életpályájának érett, ízes korszakának lehetünk tanúi, ha március 18-án ellátogatunk a Művészetek Palotájába - hogy a jazz-műfaj egyik nagy alakjának zenéjét élvezve, a múlt és a jelen összefonódása révén igazi zenei élményben legyen részünk.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei