2009. március 31.Czékus Mihály
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

David Munyon: Big Shoes - Erősít a Stockfisch Records

Az ötvenes éveit taposó énekes-dalszövegíró-gitáros, David Munyon Newport-ban (Rhode Island) látta meg a napvilágot. A több évtizede a muzsikusi pályán lévő Munyon abban a sajátos helyzetben van, hogy a nevét sokkal többen ismerik Európában, mint tengerentúlon.

Ez egyrészt azért van, mert nagyon szeret a kontinensünkön dolgozni (főként Németországban, Hollandiában és Franciaországban lép fel leggyakrabban). Másrészt a lemezei többsége is itt jelent meg.

Az előadó bemutatkozó albuma - a Los Hermanos Records gondozásában - 1990-ben került a boltokba (a cd európai promotere a Glitterhouse Records volt). Az elkövetkező években a gitáros három különböző lemezcég égisze alatt (a Glitterhouse Records, a Stockfisch Records és a Mibile Home Records) számos sikeres albumot készített. A legújabb korong annál a német Stockfisch Records-nál jelent meg aki minőségi felvételei mellett a gitárzene elsőszámú képviselőjének számít a világban. A néhány nappal ezelőtt utcára került Big Shoe címet viselő album - a Slim Possibilities (1996), a Poet Wind (1998), a More Songs For Planet Earth (2004) és a Seven Leaves In Blue Bowl Of Water (2004) után - az ötödik olyan hanghordozó amelyiket Munyon a német céggel együtt készített.

A 16 számot tartalmazó, extra hosszúságú (közel 80 perces) album repertoárját böngészve jól látszik, hogy ennél a produkciónál Munyon előadói kvalitásai kerülnek előtérbe és a dalszerzőség most a háttérbe szorul. Ugyanis a kínálatban kizárólag feldolgozások kerültek. De, semmi oka nem lehet a hallgatónak a panaszra, hiszen olyan remek dalok szerepelnek a zenei "étlapon" többek között, mint az Imagine (John Lennon), a Sugar Montaine (Neil Young), a Purple Rain (Prince), a Fire And Rain (James Taylor), a Yesterday (Lennon-McCartney) és az Atlantic City (Bruce Springsteen).

Az új albumot hallgató ember egy pillanat alatt felismeri Munyon igényét a mélyebb szellemi tartalmak kifejezésére. A gitáros játéka nemcsak őszintén szemlélődő, hanem nagyon szép is. Munyon az új produkcióján keresztül megmutatja, hogy mennyi kiaknázatlan lehetőség rejtőzik még a jól ismert melódiákban.

Gazdasági világválság ide vagy oda, a Stockfisch kiadó az idei évben is hónapról-hónapra szállítja a jobbnál jobb lemezeket. A most bemutatott album a harmadik produktum a németektől az idei évben (David Munyon korongja előtt Allan Taylor Leaving At Dawn-ja és Sara K Made in the Shade-je jelent meg). Biztosak lehetünk benne, hogy a Stockfisch nem lőtt el minden puskaport az első három hónapban és az év hátralévő részében is remek anyagokkal kényeztetik a minőségi zene szerelmeseit.

***


David Munyon: Big Shoes
Kiadó: Stockfisch Records
Honlap: www.stockfisch-records.de

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei