2009. március 31.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Tavaly felgyújtott gitár, idén misztikus kazetta a kalapács alatt

Jövő hónapban kalapács alá kerül az amerikai gitáros, Jimi Hendrix egy saját, házi felvétele. A szalag tulajdonosa szerint a felvételen megismerhetjük az 1960-as évek rock ikonjának finomabb oldalát is. A kazettát maga Hendrix készítette 1968-ban. Számítások szerint az árverésen akár 140.000. dollárt is érhet a különlegesség.

Eredetileg két kazetta volt, melyeket maga Hendrix adott oda szomszédjának, Carl Niekirk-nek, kárpótlásul azért, hogy a gitároshoz járó vendégek a szomszéd nyugalmát is zavarták. Niekirk később egy bárban adta el a felvételeket. A két kazetta egyike kerül most elárverezésre. Hogy a másikkal mi lett, azt senki sem tudja.
Az árverésre bocsátás azonban nem ment könnyen. A felvétel jelenlegi tulajdonosa ugyanis hosszas vitába bonyolódott a zenész örököseivel. Végül azonban sikerült megegyezni, így április 28-án a legnagyobb összeget kínáló szerencsés hazaviheti az egyedülálló rocktörténelmi relikviát.
A Fame Bureau aukciósház tulajdonosa, Ted Owen egészen biztos benne, hogy eredeti felvételről van szó. A kazettán tizennégy dal hallható, köztük Bob Dylan Tears of Rage című száma is. Jimi Hendrix éneke és gitárjátéka mellett a szalagon felfedezhető egy ezidáig ismeretlen harmonikás zenéje is.
Hendrix relikviái iránt egyébként igen nagy az érdeklődés. Szeptemberben 280.000. fontért kelt el például az első gitár, amelyet Hendrix felgyújtott a színpadon.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei