2009. április 2.Nagy Szabolcs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Gerendás Péter: Bartók országában - Lemezbemutató a Tháliában

Április 18-án lesz Gerendás Péter tavaly megjelent Bartók országában című albumának lemezbemutató koncertje a Thália Színházban. A lemezen immár harmadszorra dolgozott fiával, a 11 éves Danival, aki a koncerten is püföli a bőröket.Gerendás a felkészülés közben is látható és hallható havonta egyszer a Körönd Szalonban, ahol zenés-beszélgetős esteket tart.

Gerendás Péter legutóbbi lemeze tavaly december 5-én került a boltok polcaira kétévnyi munka után. A húsz éve indult szólókarrier 12. lemezének egy részét ugyanis még 2006-ban vették fel, második felét pedig tavaly. A zenész 11 éves Dani fia 5 éves kora óta aktívan részt vesz a lemezek készítésében, így a legutóbbin is ő dobolt, ahogy az április 18-án, szombaton 19 órakor a Thália Színház színpadán megrendezésre kerülő lemezbemutató koncerten is fog.

"Nagyon szeretek Danival dolgozni, könnyen megy a közös munka" - kezdte Péter. - "Nem is izgul a koncert miatt, csak fáradt és türelmetlen. Egyelőre szekciókban próbálok, a zenészekkel külön-külön, aztán majd jön az összpróba. Lesz egy sztárvendég is, mégpedig Tokody Ilona Kossuth-díjas operaénekes. Hámori János trombitán játszik majd, Tóth Szabolcs szaxofonozik, Shreck Ferenc harsonázik, Bíró Nóra vokálozik, Szőllőssy Kati fog basszusgitározni, Sárközy Fanni zongorázni, Csányi Zoltán pedig hammondozni. Illetve érdekesség, hogy a fellépők között lesz egy itt élő kínai zenészekből álló együttes, akik a lemezemen is játszottak."

Gerendás a koncert-előkészületek alatt is látható és hallható havonta egyszer a Körönd Szalonban.
"Zenés-beszélgetős estet tartok havonta egyszer. Mindig van mellettem egy vendég, akit faggatok, miközben természetesen zenélgetek is. Az első alkalommal Polgár Judit ült mellettem, majd Rózsa Györgyöt, Heilig Gábort, Vágó Istvánt kérdeztem az életéről és a munkásságáról. Április elsején pedig Somló Tamás lesz soron" - mondta Péter.

A Bartók országában lemezbemutató koncertre jegyek már kaphatók a Thália Színház jegypénztárában és az Interticket jegyirodáiban 1500 és 5500 Ft közötti árakon.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei