2009. április 3.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Lenny Kravitz koncert - Ezúttal a Főnix Csarnok lesz a célpont

Alig egy év telt csak el Lenny Kravitz Budapest Sportaréna béli fellépése óta, de a népszerű énekes máris újabb koncertet ad nálunk. A kelet-magyarországi rajongók legnagyobb örömére fővárosunk helyett ezúttal Debrecenre esett a választása, így június 15-én a Főnix Csarnokban adhat ízelítőt húszéves pályafutásának legjobb dalaiból.

Lenny Kravitz már ötéves korában elhatározta, hogy zenész lesz, és a színésznő mama és televíziós producer papa biztosította is a megfelelő táptalajt a tehetségét idejekorán megcsillogtató kis Lenny-nek, aki kezdetben a lábosokon dobolva adta elő szüleinek egyszemélyes showját.

Amikor családjával Los Angelesbe költözött, megfertőzte őt a rock 'n' roll, és az R&B, jazz, blues, gospel és klasszikus zenék mellett a Led Zeppelin, a Kiss, az Aerosmith és a Pink Floyd váltak a kedvenceivé. Legnagyobb példaképeit is ezekben az időkben fedezte fel magának: David Bowie, Jimi Hendrix és Prince hatása mindmáig érezhető személyiségén és zenéjén egyaránt.

A középiskolában már olyanokkal hallgatja együtt kedvenc bandáit, mint az ex-Guns N’ Roses tag, Slash, akivel osztálytársak voltak a Beverly Hills High Schoolban. A középiskolai évek csupán arra voltak jók neki, hogy a dob és a gitár után újabb két hangszeren, a basszusgitáron és a zongorán is megtanuljon játszani, de a magolás helyett jobban lekötötte a jammelés a haverokkal.

Ekkoriban egyébként a Romeo Blue álnevet használta, s Bowie-hoz és Prince-hez hasonlóan sminkelte magát, ráadásul kiegyesíttette a haját és kék kontaktlencsét viselt. Kinézete miatt hamar felfigyeltek zenéjére is, de mire megjelent 1989-es debütáló lemeze, a Let Love Rule, pszeudo-személyiségének már nyoma sem volt. Mint mondja, addigra sikerült megbékélnie önmagával.

A rock és funky hatásokból építkező lemez vegyes érzelmeket váltott ki a kritikusokból és Kravitz meglepő módon nagyobb sikereket ért vele a jó öreg Európában, mint az Egyesült Államokban. Második Mama Said című lemezén található dalai jól dokumentálják akkori magánéleti válságát: válása után depresszióba esett, de az 1993-as Are You Gonna Go My Way album idejére összeszedte magát, amelynek meg is lett az eredménye, hiszen ez hozta meg számára a világhírnevet.

Következő Circus című lemeze a kevésbé sikerültek közé tartozik, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy legtöbben csak a Rock And Roll Is Dead szám kapcsán emlékeznek rá. Ötödik lemeze, melyet egyszerűen csak 5 címre keresztel, viszont egy újabb lökést adott karrierjének. Kétezres Greatest Hits albumából pedig már 11 millió darabot adtak el világszerte.Ezekután hiába adott ki két anyagot is, a Lenny címűt 2001-ben és a Baptismot 2004-ben, nem ért olyan sikereket velük, mint korábbi lemezeivel és a kritikusok sem illették őt dicsérő szavakkal.

2008-ban azonban eljött az ideje annak, hogy Lenny Kravitz visszataláljon gyökereihez, s a fanyalgóknak is megmutassa, hogy nem felejtette még el, hogyan kell dögös zenét csinálni. Négy Grammy díjjal a háta mögött és azután, hogy számos sztárral együtt dolgozott (pl. Aerosmith, KISS, Jay-Z) újból keményen meg kellett dolgoznia azért, hogy visszahódítsa elpártolt híveit.

Az It Is Time For A Love Revolution című albumát nálunk is bemutatta tavaly a Papp László Sportarénában, ahol egy közel háromórás, látványos show keretében szinte minden hangszeren prezentálta tehetségét. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ezévi, húszéves pályafutását összegző turnékörútján sem feledkezik meg magyar rajongóiról, ám most nem a fővárosban, hanem Debrecenben a Főnix Csarnokban lesz látható, minden Magyarország keleti régiójában élő Lenny Kravitz kedvelő legnagyobb örömére. Aki szereti a muzsikáját, annak mindenképpen ott a helye, hiszen nem lehet tudni, nem gondolja-e azt így másodjára, hogy talán elég lesz már nekünk a jóból.

***


Lenny Kravitz koncert
Helyszín: Debrecen, Főnix Csarnok (4028 Debrecen, Kassai út 28.)
Időpont: 2009. június 15., Hétfő
Kezdés: 20.00.
Jegyárak: 7900 Ft, 9900 Ft, 11900 Ft.
Infó: www.lennykravitz.com

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
felicita 2009-06-10 16:34:03
Eladó 4 db ülőjegy Lenny Kravitz 2009. június 15-ei koncertjére,
Helyszín: Debrecen, Főnix Csarnok
7000 Ft-os darabĂĄron.

Érd: 06-70-229-3974 vagy felicita84@freemail.hu
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei