2009. április 4.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Tíz százalékkal nőtt az élő zene bevétele világszinten

Globális szinten az élő zenéből származó bevétel aránya 2008-ban 10 százalékkal, 25 billió dollára nőtt, folytatva ezzel jelentős növekedését abban az időszakban is, amikor a zenei hanghordozók tradicionális értékesítése egyre ritkább, olvashatjuk egy keddi riportban.

A The View szerint, az online zene és szórakoztató ipar, a jegyeladás forgalma 8 százalék, azaz 10,3 billió dollár volt, míg a szponzorálás, a jegyújraeladás, a jegyárak és a szórakozóhelyek forgalma szintén nőtt.

Az iparon belül az élő zenében rejlő üzlet igen jelentős volt az elmúlt években, míg más szegmensek, például a CD eladás csökkent a kalózkodás és az Internet által nyújtott lehetőségek nyomán, például, hogy egy albumról csak néhány dalt vesznek meg és nem az egész lemezt.

Phil Hardy riportja szerint 2008-ban a vezető turnék Jon Bon Jovi, Bruce Springsteen és Madonna nevéhez fűződtek. Az ír U2 az év második felében kezdi meg világ körüli turnéját a világ legnagyobb koncertszervezője, a Live Nation Inc. támogatásával.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei