2009. május 15.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Az Alice In Chains új lemezt ad ki szeptemberben

A 2006 óta William DuVall énekessel dolgozó grunge istenségek honlapjukon tették közre, hogy idén új nagylemezt jelentetnek meg. Habár Layne Staley 2002-ben bekövetkezett halála után már nem lehet ugyanaz az Alice In Chains, mint korábban, de talán még nincs késő egy másodvirágzáshoz és a rongyosra hallgatott Jerry Cantrell szólóanyagok után is ránkfér már némi változatosság.

Nem csak városi legenda, hogy 2006-ban, egy Topvar elnevezésű szlovákiai fesztiválon bizony volt Alice In Chains koncert. Mindezt csak azért említjük meg, mert aki ott volt, az már megbizonyosodhatott arról, hogy bármennyire is fantasztikus dolog élőben hallani a Heaven Beside You, a Rooster, a Would?, vagy éppen We Die Young című számokat, de azért már sosem lesz ugyanaz ez a banda a drogtúladagolásban elhunyt Staley nélkül.

Így az új lemezzel kapcsolatban is vegyesek lehetnek a rajongók érzései, akiknek az egyik szeme valószínűleg sír, a másik meg nevet, hiszen mindig öröm, ha egy hamvaiból újjáéledő zenekar új nagylemezt jelentet meg, de üröm az örömben, hogy még ennyi év távlatából is furcsa DuVallt látni, hallani a három őstag Jerry Cantrell, Sean Kinney és a true rockerek körében még mindig tiszteletet érdemlő hajkoronával rendelkező Mike Inez mellett.

A banda három, többszörösen platinalemezes albumot jelentetett meg (Facelift, Dirt, Alice In Chains), de az ő nevükhöz kötődik a legjobban kelendő EP cím is, ráadásul duplán, hiszen az öt dalt tartalmazó Sap és a hétszámos Jar of Flies szintén platina, illetve arany státuszt ért el, és olyan, mára már klasszikusnak számító Alice In Chains dalokat tartalmaztak, mint a Got Me Wrong, vagy a No Excuses. Jerry Cantrell első szólóalbumának (Boggy Depot) megjelenésével egyidőben, 1998-ban kezdett el szétesni a zenekar elsősorban Layne Staley drogfüggősége miatt, s az énekes 2002-ben bekövetkezett halálával meg is pecsételődött az Alice In Chains sorsa. Azóta számos zenésszel próbálták pótolni a tragikus sorsú frontembert, ám csak 2006-ban csatlakozott hozzájuk állandó tagként a Comes With The Fall zenekarból érkező DuVall.

Az összhang azóta annyira jól működik, hogy 2008 októberében a négy zenész stúdióba is vonult, hogy új lemezt készítsenek, s mint ahogy az Alice In Chains hivatalos honlapján (www.aliceinchains.com) közzétették, ez év szeptemberében már a boltok polcain tudhatjuk az ő megfogalmazásukban bámulatos, és minden eddiginél gyönyörűbb balladákat tartalmazó albumot, mely reményeik szerint újra visszajuttatja a őket a legjobb hard rock bandák közé.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei