2009. május 23.Varga Petronella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Fácán 10 év Mystery Gang után váltott

10 év Mystery Gang után, Fácán (dob) vadonatúj rockabilly bandával rukkolt elő, a Tom Stormy Trio néven és elkészítették első bemutatkozó lemezüket Recpect for the 50’s címmel. A közelmúltban pedig Bombariadó Rockabilly Cirkusz néven vándorfesztivált indítottak turnéra, melynek startja nagyot durrant a pesti éjszakában.

Fácán a rockabilly műfaj egyik legmeghatározóbb fenegyereke, aki oroszlánrészt vállalt és vállal az ötvenes évek népszerű műfajának hazai sikertörténetében. A magyarországi alapkő letételénél is jelen volt a ma már kultuszzenekarnak számító Gunning Dogs dobosaként. Tíz évvel ezelőtt zenésztársaival megalapította a Mystery Gang formációt.

Közel 1.500 koncerttel a háta mögött, hazai és nemzetközi sikerekkel gazdagodva, japán, angol, amerikai és német kiadóknál megjelent albumokkal, három nemzetközi fesztivál megszervezésével, önálló rádióműsorokkal, filmekhez adott dalokkal és számtalan, a világ minden pontján felbukkanó válogatás lemezekkel büszkélkedető pályája ért új szakaszához.

A Tom Stormy Trio az autentikus rockabilly alapjait figyelembe véve állította össze repertoárját. Fácán a triójába hívta Buddy Benkey nagybőgőst és a 10.000 voltos énekes-gitáros Long Tall Sonnyt. Az így alakult trió Kiss Áron zenei producertől kapott rengeteg segítséget az elinduláshoz és élből egy világszínvonalú klippel indíthattak. A Fácán és Kiss Áron páros Bombariadó Rockabilly Cirkusz néven vándorfesztivál turnét is létrehoztak. Az elkészült lemez pedig tizenhárom friss, pörgős és forró dalt tartalmaz, tisztelegve az ötvenes évek ismert és kevésbé ismert előadói előtt, hitelesen, őszintén és kompromisszumok nélkül. Keep Rockin’!

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei