2009. július 8.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Earth Wind and Fire - Béke és boogie a VOLT-on

A 2009. július 4-i napsütéses délutánon adott koncertet Sopronban, a VOLT Fesztiválon az Earth Wind & Fire experience. Az együttes nem csak a funky zenét ünnepelte meg a remek hangulatú koncerttel, hanem fennállásuk 40. évfordulóját is - a zenekar tagjai pedig igencsak kitettek magukért, hogy az élmény felejthetetlen legyen.

Az 1969-ben alakult együttes több évtizedes fennállása óta 6 Grammy-díjat és az American Music Awards 4 elismerését tudhatja magáénak, nevüket pedig olyan slágerek fémjelzik, mint a (mások által is többször feldolgozott) "September", vagy a "Shining Star". Az 1970-es években jutottak pályájuk csúcsára, az amerikai discokban ekkoriban tombolt a funky-láz, később pedig elektronikus zenei elemeket is csempésztek muzsikájukba. Zenéjük hatása vitathatatlan, olyan előadók dolgozták fel dalaikat, mint D’Angelo, Jay-Z, The Roots és Chaka Khan, dalaik pedig számos közönség-kedvenc mozifilmben felcsendültek. Az együttest több alkalommal nyilvánosan méltatta és kedvencei közé sorolta például Quincy Jones és Miles Davis is, akik híresek jó ízlésükről.

A funky zene kedvelői számára tehát kihagyhatatlan volt az Earth Wind & Fire experience fellépése idén nyáron, a rajongók pedig szép számmal tiszteletüket is tették a VOLT Fesztivál nagyszínpada előtt. Az együttes az alapítók közül Al McKay vezetésével és további 12 lelkes, egyben abszolút hozzáértő tagjával a kiírtaknak megfelelően, 19 órakor neki is látott a zenélésnek, és több mint egy órán keresztül gondoskodtak róla, hogy a közönség lába ne érje a földet. A legnagyobb lelkesedést egyértelműen az olyan gyorsabb ritmusú dalok váltották ki, mint például a "Shining star", vagy a "Got to get you into my life", ezek elhangzásakor a közönség önfeledten hullámzott és táncolt, de ízelítőt kaphattunk az együttes soul-osabb jellegű zenéjéből is, például az "After the love has gone" lejátszásával.

Az Earth Wind & Fire experience megemlékezett a koncert során a napokban elhunyt Michael Jackson-ról, valamint a rasszizmus ellen is felemelték a szavukat, mindkét esetben a nézők teljes egyetértése és szakadatlan tapsa támasztotta alá a gesztusokat. A kialakult hangulathoz egyébként nagymértékben hozzájárult a fellépők pozitív és lelkes hozzáállása a publikumhoz, a végig kitartó széles mosoly és az énekesek jópofa tánckoreográfiája, ezeknek, és a remek énekhangoknak, "agyelhagyós" gitár- és szaxofon-szólóknak köszönhetően a koncert végére a közönség abszolút átérezhette, miért is szerepel a tűz a zenekar nevében. Amikor már a nézők lelkesedését szinte nem lehetett fokozni, elhangzott a "September" és a "Let’s groove" is, ezek után pedig garantálható, hogy hosszú időn keresztül mosolyogva, feldobó és tökéletes kikapcsolódást nyújtó élményként gondol majd vissza mindenki, akinek volt szerencséje látni ezt az örömzenei előadást.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei