2009. augusztus 4.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Freddie Mercury emlékkoncert a Margitszigeten

A tavalyi évvel ellentétben idén előreláthatólag már nem jön hozzánk koncertezni a Queen együttes, de azért 2009-ben sem maradunk Freddie Mercury-megemlékezés nélkül. A magyar zenei élet legkülönfélébb képviselői augusztus 14-én, a Margitszigeten adnak válogatás-koncertet a kiemelkedő énekes legkedveltebb dalaiból.

Senki sem tagadhatja a Queen jelentőségét a rock zenében, slágereik a mai napig aktuálisak és nem tudnak elavulni. Sikerük az 1970-es és ’80-as években nagyban volt köszönhető a karizmatikus és kivételes tehetségű frontembernek, Freddie Mercury-nak, akinek pályafutása azonban betegsége miatt fájdalmasan hamar, mindössze 45 éves korában véget ért. Addig azonban olyan slágerekkel ajándékozták meg közösen a zenekedvelő közönséget, mint a Don’t stop me now, az Another one bites the dust, és talán mind közül a legsikeresebb a Bohemian rapsody.

Freddie örökérvényű zenei teljesítményének szeretnének adózni azok a magyar előadók, akik 2009. augusztus 14-én a Margitszigeten "Egy bohém rapszódiája" címmel, Miklós Tibor szervezésében lépnek majd fel, és a zenei legenda legemlékezetesebb dalait adják elő az emlékezni és egy jót bulizni vágyó közönségnek. A fellépéseket táncos show és elismert zenészek előadása színesíti majd.

A Queen-el kapcsolatos, nem magyar vonatkozású érdekesség egyébként, hogy Peter Hince fotográfus, aki az együttes turné-stábjának egyik leghűségesebb tagja volt (1973 és 1986 között kísérte el őket a fellépésekre) mostanában hozott nyilvánosságra jónéhány, eddig publikálatlan felvételt, amit a különböző Queen koncerteken, illetve az együttes életét kísérve készített. A képek megtekinthetők a fotós weboldalán.

***


Freddie Mercury emlékkoncert
Előadók: Varga Miklós, Naszvagyi Tamás, Szomor György, Miklós Eponin, Zentai András, Tóth Vera, Puskás Péter, Deák Fruzsina, Tóth Gabi, Nagy Anikó, Ekanem Bálint, Serbán Attila
Időpont: 2009. augusztus 14. péntek, 20:30 (esőnap: 2009. augusztus 17.)
Helyszín: Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Jegyárak: 3.900 - 8.400 HUF

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei