2009. szeptember 10.Vető Viktória
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi: The Trouble Soup

Négy év után újabb, immár a második lemezével rukkol elő az Erik Sumo Band, The Trouble Soup címmel. A honi popszíntér legkülöncebb zenekarának hangzóanyagát a - Lovasi András nevével fémjelzett - Megadó Kiadó gondozza. Lemezbemutató koncert november 13-án lesz, a budapesti Dürer-kertben.

Szeptember 7-től már a polcokon található az Erik Sumo Band legfrissebb cd-je, a The Truoble Soup.

A honi új popzenei színtér más zenekarokban is bizonyított, remek zenészeiből (Farkas Zoltán, Drapos Gergely, Pápai István, Mészáros Ádám, Tövisházi Ambrus) és a két elképesztő énekesnőből (Harcsa Veronika és Kiss Erzsi) álló Erik Sumo Band lemeze tobzódás a hetvenes évek pszichedelikius rockzenéjében. A szürreális elemeket popdalokkal oldó, fülbemászó számokat készítő zenekar Disco In My Head című dala az MR2-Petőfi Rádió játszási listájának élén szerepelt. A Lovasi András-féle Megadó Kiadó gondozásában (majd pár hónappal később, 2010 februárjában, a kölni Le Pop kiadó segítségével Európában is) megjelenő The Trouble Soup meghökkentő és nagy kincseket rejtő album.

"Ez a lemez tulajdonképpen négy év alatt íródott" - mesélte a zenekar-alapító Tövisházi Ambrus - "mert amint megjelent az első, elkezdtünk összerakni új számokat, ezért is van az, hogy a lemez gerincét koncerteken már egy ideje játszott dalok alkotják. Közben mindenkinek voltak, vagy éppen beindultak a saját projektjei, így csak akkor foglalkoztunk a dalokkal, amikor jutott rá időnk, ezért is kellett eltelnie ilyen sok időnek a megjelenés óta. Viszont azt hiszem pont attól, hogy ilyen hosszú időn keresztül készült, hogy mindenki másban is kipróbálta magát közben, ettől lett ilyen kellemesen vegyes az album."

A kétezerötben alakult Erik Sumo Band a honi popzenei élet különc mutatványosainak gyűjtőhelye. Kiss Erzsi zeneszerző-énekesnő, aki komoly színházi múlttal és számos, saját maga által kitalált európai énekelt nyelvvel büszkélkedhet, állandó vendégként vesz részt a zenekar életében, melynek másik arca a már Japánt is meghódító énekesnő, Harcsa Veronika, aki mára három önálló albumot jelentetett meg, és az európai jazzvilág elismerését is besöpörte. Az együttes fő zeneszerzője és producere Tövisházi Ambrus, aki az egykori szupereklektikus Amorf Ördögök egyik vezetője. Tövisházi zenei producerként és más zenekarok szerzőjeként (Péterfy Bori & Love Band, Kiscsillag) és filmzeneszerzőként is dolgozott az elmúlt években, saját zenekarának a második lemeze négy évvel a bemutatkozó album, a My Rocky Mountain után jelenik meg.

"Az első Erik Sumo lemez is nagy kedvencem volt" - vallotta be Lovasi András, a lemez kiadója - "ezért nem is haboztam, amikor felmerült, hogy az én kiadóm jelentesse meg Magyarországon a The Trouble Soup-ot. Az első lemez egy nagyon eklektikus anyag volt, a mostani sokkal összetartóbb, ahogy érzem, inkább közös zenekari munka eredménye, mint az első, és élőben is sokkal jobban működik. A lemezen három nagy kedvencem van: a Show Me The Light, aztán az a dal, amikor Erzsi kirabolja a kaszinót, nekem csak így maradt meg a fejemben, és a lemez címadó dala, a The Trouble Soup."

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei