2009. október 29.Mader Beáta
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Hátrahagyott búcsúszót kiváltó hangok - A Kaukázus egy időre búcsúzik

Vagyunk páran, akik ha meghallják, hogy Szalai Éva, Füredi Tibor vagy lángos-tejföl, azonnal a Kaukázus zenekarra gondolnak. És egyszerre kiáltják a koncerteken, hogy tartós béke! Sajnos már nem sokáig, ugyanis hamarosan bekövetkezik az, amit már régóta lehetett sejteni: az együttes január 2-án, a Gödörben tartja búcsúkoncertjét, mellyel bizonytalan időre visszavonul az aktív zenéléstől.

Múlt héten kelt szárnyra a hír: a Kaukázus zenekar januárban megszűnik. Az információ gyorsan végigsöpört a rajongók és az ellendrukkerek között. A csapat a honlapján közzétett tájékoztatóban cáfolja ezt az értesülést, kikérik maguknak, hogy máris temessék őket. Ahogy ők fogalmaznak, annyi bizonyos csak, hogy "a Kaukázus zenekar 2010. január 3-tól előre nem tervezett ideig biztosan nem ad tánczenei koncerteket. Alkotói szabadságra megyünk az elkövetkező időszakban".

Az együttessel kapcsolatban már régóta terítéken vannak hasonló híresztelések, és maguk a tagok is gyakran tettek ilyen jellegű kijelentéseket. Kardos-Horváth János decemberben például így fogalmazott: "Széthúz mindenki most már, kezdünk szétesni. Ez egy csodálatos történet, de meghalunk közben, és ezt senki sem veszi észre. Meghalunk abban, hogy tegnap is, ma is, holnap is koncert, és mindenhol ugyanazt a varázst elhozni lehetetlen."

Használjuk ki tehát az alkalmat, és bulizzunk egy (vagy sok) nagyot a zenekarral a hátralévő koncerteken. Januártól pedig türelmetlenül várhatjuk a folytatást. A zenekar azt ígéri, lesz ilyen.

***


Kaukázus búcsúkoncert
Helyszín: Gödör Klub
Időpont: 2010. január 2.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2018 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei