2009. november 3.Czékus Mihály
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

TUTU Revisited - The Music of Miles Davis - Marcus Miller Budapesten

November 24-én Marcus Miller személyében a jazz műfaj egyik legnagyobb élő képviselője érkezik Budapestre. A brooklyn-i születésű muzsikust mágikus tisztelet övezi jazz-, funk-, és fusion körökben. Miller elsősorban Miles Davis és David Sanborn basszusgitárosaként vált közismertté.

A Grammy díjas művész igen gazdag életművet tudhat eddig is maga mögött, de hol van még a pályája vége. Eddigi ténykedése során - producerként, zeneszerzőként és muzsikusként - több, mint 500 lemez megszületésénél volt közreműködő. Olyan - más műfajokat képviselő - sztárok számítottak/számítanak a közreműködésére többek között, mint Stevie Wonder, Prince, Paul McCartney, Eric Clapton, Paul Simon és George Benson.

Marcus Miller most egy Miles Davis Tribute produkcióval indul világkörüli túrnéra. Az itthon is bemutatásra kerülő TUTU Revisited - The Music of Miles Davis egyfajta esszenciája a Davis mellett töltött éveknek.

A trombita koronázatlan királyának, Miles Davis-nek a TUTU címet viselő albuma 23 évvel ezelőtt jelent meg. A produkció osztatlan sikert aratott szakmán belül és kívül egyaránt. A lemez 1987-ben a Grammy díjat is kiérdemelte. Az album sikerében oroszlánrésze van Millernek is. Hiszen azon túl, hogy basszusgitározik a produkcióban, még a produceri és a hangszerelői feladatokat is magára osztotta. A mostani turné keretében ezt az 1986-os lemezt igyekszik "felülvizsgálni". Ebben négy muzsikus lesz a segítségére, a zenekarában Christian Scott trombitál, Alex Han szaxofonozik, Federico Pena billentyűsökön játszik, Ron Bruner pedig dobol. Akik szeretik a míves jazz-t és akik szeretnék megfejteni a "Miles Davis-mágiát" azok feltétlenül legyenek ott november végén a Petőfi Csarnokban.

***


TUTU Revisited - The Music of Miles Davis - Marcus Miller Budapesten
Időpont: 2009. november 24. 20:00 h
Helyszín: Petőfi Csarnok
További információ: www.privatemusic.hu
Internetes jegyvásárlás:
www.interticket.hu
www.ticketportal.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei