2010. március 1.Czékus Mihály
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Bagdi Bella-Laár András: Szerelem-mantrák

Az már - mindenféle spirituális "előképzettség" nélkül is - szinte mindenki (tapasztalatból) tudja, hogy azokat a személyeket és dolgokat akikre illetve amelyekre nagyon erősen gondolunk előbb utóbb bevonzzuk az életünkbe. Egy pár perces elmerengés után azt hiszem könnyen tudunk példákat mondani az előzőekre.

A bevonzás törvényére épül, a Napvilág.Net olvasói számára a korábbi itt bemutatott albumairól már jól ismert Bagdi Bella legújabb lemeze a Szerelem-mantrák. Bella a mostani előadótársával, Laár Andrással (aki azt hiszem nem szorul különösebb bemutatásra) olyan misztikus hangokból álló szavakat illetve rövid, tömör mondásokat más néven mantrákat énekelnek a lemezen amelyek az egyik legmélyebb emberi érzést, a szerelmet hívatottak az életünkbe vonzani. Ha pedig már jelen van, akkor annak megerősítéséhez és kiteljesítéséhez járulnak hozzá.

A korongon három kompozíciót találunk. Az első a Szerelemáldás, ami gyakorlatilag bárki által (párok, szinglik, szerelmesek, szerelemre vágyók) használható meditációs formula. A második tétel már kifejezetten nők számára készült Társ-behívó szerelem-mantra. A lemez utolsó tétele az előbbihez hasonló indíttatású, de a férfiak számára készült mantra. Az elhangzó a matrák rövidek (kb. egy átlagos mondatnak megfelelő hosszúságúak), dallamosak és könnyen megtanulhatóak. Használatunk nem igényel különösebb előkészületeket. Persze a jobb hatás érdekében szükség van egy kis befelé fordulásra és önmagunkra figyelésre.

Bár ez utóbbiak itt a nyugati(as) kultúrkörben kicsit nehezebben mennek, mint a keleten. Az mindenképpen tudni kell, hogy a spirituális világban semmit sem adnak ingyen. Eredményre csak folyamatos gyakorlás után számíthat az ember. Ugyanez igaz a mostani lemezről hallható mantrákra is. Ha sikerül őket a rendszeres gyakorláson keresztül a mindennapjaink részévé tenni, akkor a várt hatás sem fog elmaradni.

De, aki kíváncsi a "hogyan működik"-re is, annak javaslom, hogy olvassa el Deepak Chopra: Az élet hét törvénye című könyvét. Az olvasó látni fogja, hogy a Szerelem-mantrák - így vagy úgy - az életünket átható és irányító mind a hét spirituális törvényhez kapcsolódnak.

Aki kedvet kap a mantrázáshoz (vagyis a mantrák egymás utáni, tetszés szerinti számú, de leginkább 108-szor történő ismétléséhez) és további mantrákkal szeretné bővíteni a repertoárt annak nagy segítséget nyújt Bagdi Bella közelmúltban megjelent másik albuma a Mantravilág.

Honlap: www.bagdibella.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei