2010. május 1.Hámori Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

The Hamburg Blues Band feat. Chris Farlowe és Clem Clempson az A38-on

Chris Farlowe és Clem Clempson neve mindenkinek ismerősen hangzik, ugyanis valóban két legendáról van szó, akik mindketten többek között a Colosseum tagjai voltak. Őket hallhatjuk május 2-án az A38-as hajón az európai blues szcéna legjobbjaival, a The Hamburg Blues Banddel kiegészülve.

A St. Pauli Blues a hatvanas évek zenéje hosszú éveken át virágzott, s azóta járja az öt jó barát - akik az európai bluesvilág legjobb muzsikusai közé tartoznak - a zsúfolt klubokat.

A Hamburg Blues Band az intenzív, okosan szerkesztett és elsöprő erejű, a gyökerekből táplálkozó blues szinonimája - különösen ha élőben hallgatjuk. A csapat - amit a Joe Cockerhez gyakorta hasonlított Gert Lange vezet - aktív boldogsággal és agilitással vegyíti a kemény, ütős, gitáralapú blues rockot a soul, a klasszikus rhythm & blues, a boogie, sőt a jazz elemeivel.

Az aktuális felállás olyan, mintha az európai zenei élet ki-kicsodájából válogatták volna össze. Kezdjük mindjárt a szezon két különleges vendégével. A londoni Flamingo Klub legendás zenésze, Chris Farlowe (Chris Farlowe & The Thunderbirds, Atomic Rooster, Colosseum), korának valóságos bluesrock legendája; világszerte ismert slágere az "Out Of Time" nagyjából négy évtizede uralja a listákat. Mint R&B énekes, aki kombinálta ezt az operával és a new orleansi halandzsázással, s így egészen egyedülálló, lenyűgöző stílust alakított ki. Ő "a Hang"!

Farlowe barátja és zenésztársa Clem Clempson, aki inaséveit a híres Bakerloo triónál töltötte, hogy aztán két világhírű csapatban: a Humble Pie-ban, s a mai napig erőteljes Colosseumban villantsa meg tehetségét. Az igen kapós Clempson olyan rock legendákkal is dolgozott együtt, mint Bob Dylan, BB King, Van Morrison és a New Orleans-i Neville Brothers. A Hammond B3 mestere Adrian Askew olyan zenészek mellett szerzett érdemeket, mint Joe Cocker, vagy a Lake & Atlantis, míg Hans Wallbaum, a dobos éveken át a nyugat-német iparvidék legendája, a “Ruhr Rocker" Stoppok villogtatta a dobverőket, de játszott Chuck Berry, az Interzone és a Westernhagen társaságában is.

Az énekes Gert Lange dolgozott a The Rainer Bauman Banddel, Stoppokkal, Inga Rumpffal, Jack Bruce-szel és Zoot Money-val. A mozirajongók bizonyára fel tudják idézni hangját a Németországban díjazott "Burning Life" című filmből, s emlékezhetnek néhány TV reklámra is. A basszusgitáros Michael ´Bexi´Becker többek között Spooky Tooth-szal és Lake-kel dolgozott. A "hatodik HBB tag" a színfalak mögött dolgozik inkább: Pete Brown, a HBB háziszerzője nevéhez fűződik egyebek mellett az olyan Cream számok híressé vált szöveg, mint a “Sunshine Of Your Love" vagy a “White Room". A 2009-ben megjelent “Mad Dog Blues" című stúdióalbum szintén az ő dalszövegeire épül.

***


The Hamburg Blues Band feat. Chris Farlowe + Clem Clempson
Helyszín: A38 hajó
Időpont: 2010. május 2., vasárnap
Kezdés: 20.00
Jegyár: 5600 Ft

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei