2010. május 8.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Scarlett Johansson újra lemezt készítene

A most éppen színházi sikereiben sütkérező Scarlett Johansson már bizonyította, hogy a színjátszás mellett a zenéhez is ért. Eddig két albuma jelent meg. Az Anywhere I Lay My Head című lemezen Tom Waits dalokat dolgozott föl, a Break Up elnevezésű másodikon pedig Pete Yornnal működött közre. Most viszont úgy érzi ideje annak, hogy önállóan is megmérettesse magát.

A színésznőnél egyébként nem új hóbort a zenélés. 2005-ben esélyes volt a West Enden A muzsika hangjának főszerepére, ám azt végül egy tehetségkutató show szereplője nyúlta le előle. Aztán énekelt pár dalt több, sztárokkal készített jótékonysági lemezen. 2008-as debütáló anyaga, amelyen David Bowie is közreműködött, vegyes kritikákat kapott. A Rolling Stone magazin például úgy jellemezte a hangzását, hogy olyan, mintha Marilyn Monroe elveszett volna a ködben. Ezzel az albummal a színésznő gyermekkori idolja, Tom Waits előtt tisztelgett, és egyáltalán nem érdekelte, hogy sokan felróják neki ötlettelenségét, mivel, mint mondta, ő nem egy dalszerző, csupán szeret énekelni.

Egy évvel később megjelentette a második lemezét Pete Yornnal. Ezt az albumot felvállaltan Serge Gainsbourg Brigitte Bardot-val készített két lemeze inspirálta. A rövidke, mindössze 28 perces album dalait Johansson két nap alatt énekelte fel, és igazából ezen felül nem is vett részt az alkotói folyamatban, hiszen a dalokat teljes egészében Yorn szerezte. A színésznő viszont most már úgy érzi, tudna saját nótákat is írni.

" Mindenképpen akarok egy új lemezt csinálni. Mostanában nem volt erre túl sok időm, de a tervemet nem adtam fel egy pillanatra sem. Fantasztikus volt az az időszak, ami alatt Pete-tel a Break Up anyagai születtek, és az is, amikor a Tom Waits feldolgozáslemezemet készítettem. Úgyhogy mindig is tudtam, hogy folytatni fogom a zenélést. Az igazság az, hogy nagyon szeretem a feldolgozásokat, mert ezek adnak egy olyanfajta biztonságot, hogy csak annyi az egész, mintha a zuhany alatt dalolásznál. Hihetetlenül nagy zenerajongó, zenegyűjtő és zenehallgató vagyok, és most már késznek érzem magam arra is, hogy saját dalokat írjak." - nyilatkozta Johansson az MTV-nek.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei