2010. június 23.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kockásing Revival - Grunge Est a Filterben

Aki a kilencvenes években nőtt fel az nagyon jól tudja, hogy a kockásing nem pusztán egy ruhadarab, hanem ennél jóval több: egy életérzés. Előszeretettel hordták ezt a grunge héroszok is, akiknek megidézéséről a Kabala Baby és a Basement gondoskodik június 26-án, szombat este a Filterben.

Jó, oké, a kockásing nem köthető egyértelműen a grunge-hoz, bár tény, hogy Kurt Cobain és Layne Staley is előszeretettel hordták az elnyűhetetlen Freddy Krueger-csíkos pulcsi mellett, de azért mindenképpen jelképe az irányzatnak. S bár az első Kockásing Revival Est sem kifejezetten a grunge zenéről szól, hanem magáról a ruhanemű éltetéséről, azért az sem véletlen, hogy két olyan banda lép fel az este folyamán, akik a jelenkori hazai grunge éra oszlopos tagjai.

A Basement nevéhez köthető például az elhíresült, 2005-ös, maratoni Stone Temple Pilots Tribute Est, ahol még magát a jó öreg Scott Weilandet is felhívták telefonon, csak hogy megkérdezzék tőle, hogy amúgy mi van vele, meg a zenekarral. Aztán ezt a szép hagyományt megtartották, s majd minden évben jelentkeztek is egy nagyobb esttel, amelyet valamelyik grunge alappillérnek szenteltek (általában kicsit elfogultan, ám de el nem ítélhető módon az Alice In Chains-nek).

Saját számok esetükben (bár vannak bőséggel) nem lesznek: 100 százalék respectről szól az este. A Kabala Baby esetében is, akik viszont nem állják meg, hogy pár nótájukat ne keverjék a klasszikus egyveleg közé (de ezt meg talán senki nem fogja bánni, aki már egyszer is hallotta őket).

Akinek tehát istene a Pearl Jam, az Alice in Chains, a Stone Temple Pilots, netán a Queens of the Stone Age (merthogy valamelyest kakukktojásként, de az is lesz), az mindenképpen menjen el a Filterbe június 26-án. Kezdés szigorúan nyolckor, megjelenés szigorúan kockásingben.

***


I. Kockásing Revival Est
Helyszín: Filter (VII. ker. Almássy utca 1.)
Időpont: 2010. június 26., szombat
Kezdés: 20.00 óra
Fellépők: Basement, Kabala Baby

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei