2011. január 12.Czékus Mihály
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Ozone és Lukács Miklós: This is c’est la vie

Továbbra is remekül működik a Budapest-Párizs zenei híd. Az iménti kijelentést mi sem bizonyítja jobban, mint a közelmúltban a Budapest Music Ceter gondozásában megjelent This is c’est la vie címet viselő album, amelyiken magyar és francia muzsikusok zenélnek együtt.

A magyar lemezcégnek nem ez az első ilyen jellegű vállalkozása, hiszen az elmúlt évek során számos "kooperációs" kiadvány látott már náluk napvilágot.

A Christophe Monniot szaxofonos vezetésével működő - Ozone névre hallgató - trióban a francia jazzélet legaktívabb muzsikusait találjuk, akik számos párizsi formációban (is) játszanak. Nagy örömünkre közöttük van a jazz zongorista Spányi Emil, aki néhány évvel ezelőtt - Monniot-tal duót alkotva - már adott egy nagy sikerű koncertet fővárosunkban. Az Ozone harmadik tagja a dobos Joe Quitzke. Most egy lemez erejéig (vagy talán hosszabb távon is) a trió a hazai cimbalmosok minden kétséget kizáróan legszínesebb egyéniségével Lukács Miklóssal bővült.

This is c’est la vie címet viselő album bő egy órányi repertoárjában 9 szerzemény kapott helyet. A meglehetősen vegyes, de mégis egy kerek egységet alkotó kínálatban a együttes tagjainak saját szerzeményei mellett akad néhány feldolgozás is. Ilyen például a Duke Ellington-Irving Mills-Mitchell Parish szerzőcsapat által jegyzett Sophisticated Lady.

A lemezen éppúgy jelen vannak a rövidebb kompozíciók (például a Hymne 2 /3:08/), mint a nagyobb játékteret engedő, kifejtős tételek (például a There’s A Place 4U In Me /12:44/). Összességében elmondható, hogy Lukáccsal kibővült trió igen kreatívan csomagolja az ötleteit, a zenei párbeszédeit izgalmas játékba, gazdag elektronikába vagy éppen sztenderdekbe.

Közreműködnek: Christophe Monniot/ szaxofonok és billentyűsök, Spányi Emil / zongora és egyéb billentyűsök, Joe Quitzke/ dobok és ütősök, Lukács Miklós/ cimbalom.

Kiadó: BMC Records
Honlap: www.bmcrecords.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei