2011. január 16.Czékus Mihály
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Braamdejoodevatcher Trio, Lukács Miklós és Kovács Ferenc: Q

A BMC Records stábja jó érzékkel csapott le egy remek produkcióra. Ugyanis a Michiel Braam-Wilbert De Joode- Michael Vatcher alkotta trió egyszerűen csak Q-ra keresztelt programját világszerte játssza. Méghozzá úgy, hogy az adott helyszíneken vendégművészek csatlakoznak hozzájuk. A nálunk lemezes formát öltött produkcióban Lukács Miklós és Kovács Ferenc csatlakozott a formációhoz.

A szűk egy órányi játékidejű repertoárban 11+1 szerzemény kapott helyet. A bónuszon kívül - ami Kovács Ferenc munkája - valamennyi művet Braam jegyzi komponistaként. A lemez egyes track-jei - hűen a lemez címéhez - Q tételcímmel és számokkal vannak jelölve. Kivételt Kovács szerzeménye jelenti ami Sziklarajzok néven fut.

A nyelvek bábeli "zűrzavarában" nehezen működik a kommunikáció más kultúrákból érkező emberek között. Gyakorta előfordulnak félreértések, mert az üzenet nem úgy jut el a "fogadóhoz", mint ahogyan azt a "küldő" gondolta. Azonban létezik egy olyan világnyelv amelyet a világ minden részén megértenek. Ez pedig a zene nyelve. Egymás számára teljesen ismeretlen muzsikusok képes rövid együttlét után közösen gondolkodni és alkotni. Ennek az emberi csodának lehetnek tanúi azok akik a most taglalt albumot. Hiszen olyan ez a produkció, mint amikor egymás megismerésére nyitott idegenek barátkoznának, méghozzá úgy, hogy a másik ember felé vezető hidat hangszereik segítségével építik meg.

***


Braamdejoodevatcher Trio, Lukács Miklós és Kovács Ferenc: Q
Közreműködnek: Michiel Braam /zongora, Wilbert De Joode/ bőgő, Michael Vatcher/ dobok, Kovács Ferenc / hegedű és trombita, Lukács Miklós/ cimbalom

Kiadó: BMC Records
Honlap: www.bmcrecords.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei