2011. június 6.Czékus Mihály
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Az olasz, Neil Youg tribute zenekar a saját lábára állt

A Marco Grompi (gitár), Osvaldo Ardenghi (slide gitár), Massimo Piccinelli (zongora), Dario Filippi (basszusgitár) és Paolo Guerini (dobok) összetételű olasz zenekar, a Rusties az elmúlt egy 10 év alatt a legjelentősebb Neil Young "tribute" együttessé vált. Négy albumot készítettek és számos koncertet adtak ebben a minőségben.

Két évvel ezelőtt úgy döntött a csapat, hogy saját lábára áll. Ennek szellemében készítették el 2009-ben a Move Along című korongjukat, amelyet már saját kompozíciókkal töltöttek meg. A közelmúltban került a boltokba a folytatás a Wild Dogs, ami szintén az önálló vonalat hívatott erősíteni.

Az új album zenei világa egyértelműen arról tanúskodik, hogy a Rusties legénysége elkötelezett híve az amerikai rockzenének. A zene fülbemászó és dallamos agresszív, de azért néha előkerülnek a húzósabb gitártémák is. Az instrumentális részeknél egyértelműen érződik az elmúlt 10 év hatása, amikor még Neil Young szerzeményeire fókuszált a csapat.

A 10+1 számot tartalmazó albumon döntően az együttes tagok saját szerzeményei szerepelnek. Mindössze két feldolgozást találunk a kínálatban, az egyik a ’70-es évek végéről származó Bruce Springsteen klasszikus, az Adam Raised A Cain. A másik pedig mi is lehetne más, mint egy Neil Young kompozíció, a Razor Love. A Rusties számos vendégművészt is stúdióba csábított annak érdekében, hogy minél sokszínűbb produkció legyen a munka végeredménye. A vendégek között van az ír énekesnő Mary Coughlan is aki a címadó Wild Dogs-ban és a Razor Love-ban szerepel. A muzsikusok nem csak Springsteen és Young előtt tisztelegnek, hanem Rory Gallagher előtt is, neki írták az Oh, Rory című számukat.

A Wild Dogs című albummal az amerikai rockzene szerelmesei egy színvonalas albummal gyarapíthatják lemezgyűjteményüket.

Kiadó: Tube Jam Records
Honlap: www.rusties.it

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei