2011. október 1.Váraljai Vanda
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Balkan Fanatik: Ölelj magadhoz - Lemezbemutató koncert az A38 hajón

Október nyolcadikán mutatja be a Balkan Fanatik legújabb lemezét a közönségnek, mely az Ölelj magadhoz címet viseli. A korongon keverednek a zenei stílusok, a népzene mellett angolszász indie pop, ska és reggae is került az anyagba, ráadásul mindezt az elektronikus hangzás koronázza meg.

Néhány nap múlva megjelenik a Balkan Fanatik legújabb lemeze, az Ölelj magadhoz, ebből az alkalomból tartanak koncertet az A38 hajón, ahová mindenkit várnak, aki élőben szeretne megismerkedi az új korong dalaival. A lemez alapvetően a népzenére épít, minden rajta szereplő szám alapja egy-egy népdal - arra már korábban is volt példa, hogy a zenekar a népzenéhez nyúlt, de olyan lemezük, amelyen kizárólag ilyen dalok vannak, mindezidáig nem látott napvilágot.

"Szeretjük és tiszteljük a magyar hagyományokat, ugyanakkor a The Balkan Fanatiktól megszokott módon némelyik dalt teljesen átalakítottuk és megbolondítottuk. Az elektronikából egy kicsit visszavettünk, így előtérbe került az akusztikus gitár, az élő dob, a klarinét, a pozan és a hegedű. A lemez kétharmadán a most népszerű, angolszász könnyűzenei indie pop hangzás köszön vissza." - mondta el a zenekar egyik tagja, és azt is hozzátette, hogy a lemezen közreműködik egyebek mellett Copy Con és MC Pita Ramos, Czifra Miklós, Kovács Nóri és Hajdu Klára dzsessz énekesnő is.

Az október 8-i koncerten előzenekarként Szirtes Edina Mókus és az Anselmo Crew lépnek fel.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2019 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei