2012. március 27.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Emléktáblát kapott Londonban Ziggy Stardust, David Bowie alteregója

Negyven éve jelent meg David Bowie kultikus albuma, a The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars. A lemez főszereplője egy emberi alakot öltött földönkívüli rocksztár, aki létezésének utolsó öt évében a remény üzenetét igyekszik eljuttatni az emberiséghez. A zenész hedonista alteregója a jubileumra emléktáblát kapott a londoni Heddon Street-en.

Március 27-én leplezték le a brit fővárosban David Bowie teremtményének, Ziggy Stardust űrbéli glam rock ikonnak emléktábláját a Heddon Street 23. szám alatt. A helyválasztás annak köszönhető, hogy ebben a kis mellékutcában készült a legendás album borítóján látható fotó.

Az eseményről szóló tudósítás szerint Gary Kemp angol zenész, színész az ünnepelt figuráról elmondta, hogy messianisztikus rocksztár volt, aki által David Bowie sikeresen összemosta a határokat férfi és nő, valamint saját maga és a fiktív karakter között.

A The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars című lemez 1972 júniusában jelent meg. Borítója egy hűvös, esős januári éjjelen ábrázolja Ziggy-t, ahogy egyik lábával egy lépcsőre támaszkodik a Heddon Street-en. A néhai fotós, Brian Ward ötlete volt, hogy a stúdióban ellőtt tizenhét kép mellé még egy külső felvételt is készítsenek a kiadandó anyaghoz, a nagy hideg miatt azonban csak Bowie vállalkozott erre. Az énekes abban a zöld szerelésben pózolt a híres fényképen, amelyet később a BBC 2 egyik show-jában is viselt. Mivel a fekete-fehér képet utólag színezték ki, a végleges változaton a zenész öltözete kék lett.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2020 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei