2008. április 14.jka
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Íz-Feszt - Evés, ivás, dínom-dánom: Kiállítás és vásár Budapesten

A magyar gasztronómia - ez is lehetne a mottója az április 18-tól 20-ig tartandó Íz-Fesztnek, hiszen a fesztiválon megtalálható majd' minden, ami szem-szájnak ingere. A Petőfi Híd budai hídfőjénél várják a magyar ételek rajongóit a szervezők a kiállítás ideje alatt.

Lehet, hogy főzni nem, de enni annál inkább mindenki szeret. Akármelyik csoportba tartozunk is, egy olyan fesztiválra mindenki felkapja a fejét, ahol ételeket és italokat állítanak ki a nagyközönség előtt.

Nem először rendezik meg Budapesten az Íz-Feszt-et (az első fesztivál 2004-ben volt), az elmúlt évek nagy sikereiből merítve idén tavasszal újra megtelik majd a Goldmann György tér finomabbnál finomabb étel- és italkülönlegességekkel.

A fesztivál szervezői főleg a magyar konyha remekeit állították középpontba, de aki a reformkonyhát kedveli, az is megtalálja az aktuális kínálatot ezen a hétvégén.

Különböző bemutatókat is megtekinthetünk, lesz népi tészta bemutató, a szarvasgomba és különböző terítékek is kiállításra kerülnek. A fesztivál ideje alatt kínált élelmiszerekből, ételekből természetesen lesz kóstoló is, és vásárolni is lehet majd a kiállított termékekből.

A Mesterek utcájában iparművészek és kézművesek árulják egyedi készítésű munkájukat, a gyermekeket pedig játszóházba várják a szervezők.

Akit komolyabban érdekel a gasztronómia világa, azoknak ajánljuk a különböző előadásokat. Szó lesz majd a génmanipulációról, a fűszernövények helyes használatáról, a cukor nélküli élelmiszerekről, a gyógynövénytermesztésről- hogy csak néhány példát említsünk az előadások témáiból.

A szervezők garantálják, hogy a kilátogató vendégeknek egész napos kikapcsolódást nyújt majd a fesztivál, érdemes tehát erre a hétvégére egy napot rászánni az ízek világára.

*

Újbudai Íz-feszt 2008.
Élelmiszer kiállítás és vásár

Helyszín: Budatest XI. kerület Petőfi-híd budai hídfőjénél lévő Goldmann György tér, Egyetemisták Parkja
Időpont: 2008. április 18-19-20. (péntek, szombat, vasárnap)
Infó: www.assa.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei