2008. május 22.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kétnapos WAMP Másképp - Street Fesztivál és Elfogadás

A WAMP (WAsárnapi Művész Piac) májusban kétnapos programmal várja az érdeklődőket. Az iparművészek alkotásainak vásárán túl ezúttal koncertek és divatbemutatók kápráztatják el az Erzsébet téren járókat szombaton, míg vasárnap, a WAMP Másképp elnevezésű rendezvény keretein belül, a sérült emberek integrációjának fontosságára igyekeznek felhívni a figyelmet.

Május 24-én, szombaton az EXIT Street Fesztiválon felvonulnak a WAMP divattervezői, és izgalmasabbnál izgalmasabb ruhakölteményeket varázsolnak a kifutóra. Mindeközben lesz graffiti-verseny, melyen négy csapat küzd majd egymással: külön erre a célra állított falakat firkálhatnak tele. Este pedig koncertek és Dj-k szórakoztatják a nagyérdeműt, fellép például a Paso Special, az Amber Smith, az Anna and the Barbies, csűrik és csavarják majd a szót Akkezdet Phiai, és pörgeti a lemezt többek között Dj Áfonya, és Dj Szamosi.

Másnap már más nap, másképp. A szervezők a hangsúlyt asérült gyerekek és fiatal felnőttek társadalomba való beilleszkedésére helyezik, és igyekeznek tudatni velünk, hogy valójában nem is annyira mások ezek az emberek, sőt, bizonyos tekintetben némely képességük jóval felülmúlhatja egészséges társaikét. A Mosoly Otthon Alapítvány és a Concorde közösen állít majd sátrat, melyben a látogatók különböző játékokat próbálhatnak ki (az egyik ezek közül a "Csodaváros" játéka, a másik pedig a "Rendszerező-rendszerető" játéka elnevezést kapta). Ezek közelebb hozzák a segítséggel élők hétköznapi problémáit, így talán könnyebbé válik a megértés, és az elfogadás is, mely a rendezvény egyik jelszava.

Ezen felül a látogatók - a szokásos művészek alkotásain túl - megvásárolhatják a sérült emberek által készített használati- és dísztárgyakat is, a sérült gyerekeknek pedig művészetterápiás foglalkozást szerveznek, melyen új tevékenységekben próbálgathatják képességeiket.

Május 25-én megtekinthető továbbá egy videódokumentáció, mely a PUCC Csoport művészei által tervezett falfestmény készítését meséli el az érdeklődőknek; ez egyébként a velemi Camphill otthon falára kerül majd fel. Ezen a napon zenél még a Lushlife Live (Hidvégi Bogi - ének, Gyurkovits Tamás - gitár, Zoohacker&Konrad - dj), illetve számtalan érdekes tárggyal és gondolattal találkozhatunk - a szervezők tehát mindenkit szeretettel várnak az Erzsébet téri Sétányra délelőtt 10 órától.

*


WAMP Másképp - Street Fesztivál
Helyszín: Gödör Klub - Erzsébet téri Sétány
Időpont: 2008. május 24-25.
A belépés ingyenes!

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei