2008. május 27.Nádor Gábor
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Nemzeti Vágta 2008 - Geszti Péter huszáros napja a Hősök terén

Egy nem mindennapi látványban lehet része azoknak, akik május utolsó vagy június első napján ellátogatnak a Hősök terére. Budapest egyik legforgalmasabb kulturális pontja ugyanis a Nemzeti Vágtán résztvevő lovakkal, huszárokkal lesz tele. Nem csak a Hősök terének lesz szerepe az eseményen, a rendezvényből az Andrássy út és az 56-osok tere is kiveszi a részét.

Láthattunk már a Hősök terén felvonulást, koszorúzást, voltak ott tankok, és katonák, politikai rendezvények, és nem is olyan régen tüntetők. A mostani alkalom azonban más. Nemzeti imázst erősítő program van kilátásban. A szervező pedig nem más, mint Geszti Péter, akinek már igazán sok kulturális rendezvényt köszönhettünk. Nem egyszer plakátokkal rakta tele a Felvonulás teret, és még számos kreatív ötlettel gazdagította a budapestiek életét. Most - többek között - hatvan kamionnyi felület leszállíttatását vállalta magára, ami a lovak kényelmes vágtáját fogja biztosítani.

Annak ellenére, hogy a nevezési díj 2 millió forint, már több, mint hetvenen településről neveztek indulni szándékozók, többen a határokon túlról. A fődíj 30 millió forint, amit a győztes versenyző csapata, valamint további 5 millió forintot az általa képviselt önkormányzat kap meg. A résztvevőket persze nem csak a pénz motiválja, hiszen a Raiffeisen jótékonysági sztárfutamon például Stohl András, Hajas László, Hajdú Steve, Sasvári Sándor és Pintér Tibor is nyeregbe szállnak majd, ők nyereményüket jótékony célra ajánlják fel.

A Nemzeti Vágta zenei mottója Weiner Leó (1885. április 16.) zeneszerző és népdalgyűjtő nevéhez kötődik. A fesztivál azonban Mátyás király emlékének tiszteleg és vele együtt az 550 éves Magyar Reneszánsznak. Geszti Péter szerint minden évben más emlékére rendezik majd meg újra és újra a Vágtát.

A két nap során számos világzenei koncert várja a látogatókat. Fellép többek között a Ghymes Szalóki Ágival, de igazi huszárrohamra és látványos lovasparádékra is számíthatunk. Az Andrássy úton a települések és önkormányzatok küldöttségei kapnak helyet, ahol bemutathatják kulturális értékeiket, vagy a nevező cég arculatát.

*


Nemzeti Vágta 2008
A program megtekintése ingyenes!
Hivatalos információk a nevezésről és magáról a vágtáról a www.vagta.hu oldalon találhatóak.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Mária 2008-06-01 21:35:22
Na meg volt a Nemzeti vágta. Remek volt,végig izgultam a tv előtt.Nagyon tetszett már az ötlet is, jól sikerült nagyon.Kint nem voltam, mert hát gondolom pénz nem ártott, ha volt a résztvevőknél,az meg mostanában nállam nem igen van, sajnos. Egyetlen dolog nem tetszett, de nagyon !!! Ha valami ennyire jól sikerül, akkor, mi a fenéért nem mutatják a végén a győztes örömét ? Végig izgultam az egész versenyt, élveztem a tv előtt is a forgatagot a korzón. Végre együtt, Pesti, vidéki, semmi politika, csak mi magyar emberek.Jó közvetítés, remek riporterek, aztán amikor végre lett, a döntőnek, úgy elvágták a közvetítést, egy pillanat alatt, hogy el sem hittem.Jó lett volna még velük örülni, meg nézni az arany patkót, (amit nem is mutattak, sajnos ).Büszkének lenni, végre valamire, ami igazán csodás volt.Kérem jutassák el az észre vételemet, az RTL klubhoz, Vagy Geszti Péterhez, Köszönetemmel együtt.Remélem jövőre, ez már másként lessz.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei