2008. május 29.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Belvárosi Fesztivál 2008 - Bulizni fog Belváros-Lipótváros

Eluralkodik a fesztiválhangulat május utolsó hétvégéjén a belvárosban: koncertek, stand up comedy-sek, gyermekprogramok, és még sok egyéb móka várja a Lipótvárosba érkezőket. Három színpad, három egymáshoz közeli helyszín - hogy mindenki megtalálhassa a kedvére való programot.

Május 30-án pénteken 14 órakor indul a forgatag, mégpedig a civil szervezetek bemutatkozásával - ugyanis a Fesztivál lehetőséget biztosít a kerületi érdekeltségű szervezeteknek, hogy megmutassák magukat a nagyközönségnek. A Táncdal Pódiumon ezután Aradszki László örvendezteti meg az egybegyűlteket, később pedig az utánozhatatlan Korda György - Balázs Klári páros lép színpadra, és invitál mindenkit egy közös Mámmámá Mámmária-dalolásra. Ezen a helyszínen Bödőcs Tibor, a Dumaszínház jeles tagja szórakoztatja, kacagtatja a nagyérdeműt.

Mindeközben a Szomory Dezső téren felállított Jazz Színpadon örömzenére ingathatják a fejüket az erre vágyakozók, 15 és 20 óra között fellép többek között a Szakcsi Junior Trió, a Soul What!, illetve Dávid Viktória.

A Nagyszínpadon olyan remek magyar zenekarok csillogtatják majd meg tehetségüket, mint a Kaukázus (ki ne ismerné Szalai Évát, ugye), az Eric Sumo Band, vagy a Žagar. A későbbi órákban pedig különleges fejhallgatós csend-diszkóban mozoghatják le a söröket a fiatalok és a vállalkozó kedvű idősebbek.

Május 31-én szombaton egy Gyermek Színpaddal bővül a helyszínek száma, ahol egész nap a kicsik szórakoztatására koncentrálnak: gólyalábasok ügyeskednek, muzsikál az Alma zenekar, fellép a Ghymes, illetve megtekinthető lesz több báb- és mesejáték is, például A dzsungel könyve, vagy A brémai muzsikusok. Emellett kézműves foglalkozások, ügyességi játékok és kötélpályák várják a gyerekeket.

A Táncdal Pódiumon délután Harangzó Teri, majd Komár László táncoltatja a népet, ezután pedig Koós János és Dékány Sarolta műsora következik. Az este méltó lezárásaképpen Badár Sándor és Kovács András Péter dumál lyukat a hasunkba, és nevettet garantáltan.

A Jazz Színpadon népi és jazz együttesek hangulatvarázsa bűvöli el a közönséget, többek között olyan fellépőkkel, mint az Armenian Jazz Quintett, vagy a Krakkói Jazz Zenekar.

A Nagyszínpad programja sem ígérkezik kevésbé nagyszerűnek ezen a napon, koncertet ad ugyanis a Haven Street Seven, utána pedig a Quimby muzsikál és táncoltat. 23 órától Downtown Movie - digitális szomszéd-konform köztéri buli várható, fejhallgatós-futurisztikus Park-Mozival, ahol két vásznon négy filmet tekinthetnek meg az érdeklődők, többek között A Föld című nagyszabású természetfilmet.

Mindkét napon fiatal iparművészek kiállítása és vására telepszik a Szabadság térre, ahol kedvünkre nézelődhetünk, a Régiség Piacon megtalálhatunk mindent, ami antik, a Civil Szervezetek Utcájában pedig hasznos információkat és érdekességeket tudhatunk meg az egyes szervezetekről.

*


Belvárosi Fesztivál 2008
Helyszín: Budapest, V. kerület, Lipótváros, Szabadság tér - Szomory Dezső tér - Zrínyi utca
Időpont: 2008. május 30-31.
A részvétel ingyenes.
Bővebb információ és részletes program: www.belvaros-lipotvaros.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei