2008. június 3.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Eperfesztivál Tahitótfaluban

Kevés gyümölcs mondhatja el magáról, hogy egy egész fesztivált rendeznek a tiszteletére, ráadásul már tizedik alkalommal. Tahitótfaluban ünneplik az apró, piros, ízletes finomságot, az epret - hiszen a Kis-Duna két partján elterülő faluban található Magyarország legnagyobb eperültetvénye.

Tóth János, a rendezvény szervezője elmondta, hogy minden eddiginél gazdagabb programmal várják a vendégeket. Június 6-án, pénteken megnyílik egy fotókiállítás, mely Tahitótfalu életét mutatja be. Több színpadi produkciót is láthat a nagyérdemű, fellépnek például a Popdaráló táncosai, este pedig a Beatrice ad koncertet. Ezután következik a Szépségverseny első fordulója, melyen az indulók az Eperfesztivál Szépe címért küzdenek.

Június 7-én, szombaton délelőtt gyermekprogramok lesznek, fellép a Habakuk bábszínház, majd sor kerül az Eperszobrok versenyére, illetve az Epersütemény-versenyre, melyen lélegzetelállító eperépítményeket csodálhatnak meg, és finomabbnál finomabb sütiket kóstolhatnak a vendégek. Koradélután lesz a Fesztivál leglátványosabb programja, a szüreti felvonulás, melyen a helyi gazdák az epertermést lovaskocsikra rakják, majd mazsorettek felvezetésével és lovasok kíséretében a Tótfalui oldalról a Tahi oldalon lévő Fesztiválparkba vonulnak vele. 14 órától az Amatő-rock elnevezésű programon a helyi és környékbeli ifjú zenekarok mutathatják meg magukat a közönségnek, majd egy szakmai konferenciát hallgathatnak meg Az epertermelés jövőjéről az elmélyülni vágyók.

Este Magyar nótákkal kedveskedik az egybegyűlteknek Madarász Katalin, Farkas Rozika, és Karcagi Nagy Zoltán, őket kíséri az Új Generáció Zenekar. Ezután gyors műfajváltás következik, és egy Operettgála keretében énekel Lukács Anita, Kékkovács Mara, Vadász Dániel, és Szabó Dávid. Nyolc órától a GHYMES ad koncertet, majd a Szépségverseny második fordulóját izgulhatják végig a látogatók. Az este Dáridóval folytatódik: Lagzi Lajcsi és zenekara húzza a talp alá valót, de közreműködik Postás Józsi, Gyémánt Valentin, Szandi és Aradszky László is.

Vasárnap délelőtt lovas ügyességi próba, és sok egyéb izgalmas program várja a kicsiket és nagyokat, majd délutántól koncerteknek ad helyet a színpad: fellép többek között az Ister együttes, a Transylmania, és a LORD. Ekkor rendezik meg a Szépségverseny döntőjét is, felkerül hát a korona az Eperfesztivál Szépének fejére. A programot az Apostol zenekar koncertje zárja.

Mindemellett számos egyéb állandó program várja a vendégeket, sok más mellett eperlekvár-főzés, íjászbemutató és oktatás, valamint Kulturális pinceklub, melynek keretein belül a Reneszánszról, Mátyás királyról, Tahitótfaluról beszélgetnek olyan hírességekkel, mint Dörner György, Tolnai Miklós, Pitti Katalin, vagy Mosonyi György.

*


Helyszín: Tahitótfalu (A Fesztiválpark a hídfeljáró és a Dunasor közötti területen található, a Sportpark a Kemping utca és a Dunaparti utca közti területen fekszik, a Dézsmapince pedig a Bartók Béla utca és a Felsõ Villasor közti területen található.)
Időpont: 2008. június 6-8.
Bővebb infó: www.eperfesztival.com

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Csatlakozott:

2007-10-05

Írt kommentek:

15 db

Pákozdi Dávid 2010-05-13 10:02:28
Kedves megyeri55,

a tahitótfalui eperfesztivál időpontja idén: 2010. 06. 04 - 2010. 06. 06
nem
regisztrált
megyeri55 2010-05-13 00:53:02
mikor lesz az idei 2010 eperfesztivál?

Csatlakozott:

2007-10-05

Írt kommentek:

15 db

Pákozdi Dávid 2009-06-04 09:42:06
Kedves seznépadi!

Ez egy tavalyi programajánló, 2008. 06. 03-án került fel.
Az idei eperfesztivál június 12-14-én lesz.
nem
regisztrált
seznépadi 2009-06-04 07:58:26
Gondom van az időponttal!Június 6-8 az szombat,vasárnap,hétfő!Mikor lesz tehát az eperfesztivál?
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei