2008. június 6.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Volt Fesztivál 2008 - Irány Sopron tizenhatodszor

Egyszer Volt, hol nem Volt, idén is lesz Volt, lesz bizony. Sopronban, ahogy azt már megszokhattuk, ismét eluralkodik a fesztiválhangulat július elején, szóval lesznek strandpapucsban totyogó, sátrat cipelő hadak, hosszú hajú, nyáron is bakancsban-örökrockerek, és persze nagyszerű muzsikák. Ahogy tavaly is Volt-ak. Meg azelőtt. Meg azelőtt. Meg...

Tizenhatodik alkalommal foglalják el a várost a mulatni vágyók, és négy napon át egészen biztosan nem alszanak jól a helyi lakosok. Persze már megszokták a pezsgést, ami ilyenkor megállíthatatlanul terjed, és inkább ők is kiveszik a részüket a fesztiválozásból.

Idén sem lehet egy szavunk se, ami a programot illeti, hiszen a szervezők minden stílusban igyekeztek a legjobbakat szállítani a szórakozásra éhes közönségnek. Az első napon, július 2-án az MTV Headbangers Ball Arénában színpadra lép az F.O. System, a magyar dark zene kultikus csapata, mely Mátyás Attila és Jerabek Csaba közreműködésével jött létre 1986-ban. A meghatározó zenekar 1991-ben feloszlott, azóta egyetlen egyszer álltak színpadra, 2006-ban, s most újra eljönnek, hogy felélesszék egy buli erejéig a szunnyadó tüzet.
Ugyanezen a napon érkezik még a Nagyszínpadra Kispál és a Borz, az elmaradhatatlan alternatív jelenség a magyar zenei életben, illetve utánuk zúz a Tankcsapda, kicsit korábban pedig a Bikini hív nosztalgiára.

Július 3-án, csütörtökön az Exploited borzolja a kedélyeket, és állítja fel a konyuló tarajakat, a ’80-as évek egyik legsikeresebb punk bandája már sokadszorra jár hazánkban, de mindig ugyanolyan lelkesedéssel fogadja őket a Punk’s Not Dead-pólós fiatalság, meg az ifjúságukon révedő harmincas punkok.
A Nagyszínpadon este a Cypress Hill nyűgözi majd le a raprajongókat, de csak a Roni Size Reprazent, a brit drum’n’bass jeles képviselője után. Magyar viszonylatban erre a napra ajánlhatunk egy csipet Zanzibárt táncolással, egy kis Ossian-t hajrázással, annak pedig, aki a könnyedebb műfajokat kedveli, Varga Zsuzsa koncertjét javasoljuk.

Pénteken a hangulat tetőfokára hág. Ezúton hálálkodjunk egy pillanatig a szervezőknek, akik Manu Chao-t erre a napra tették, gondolván a dolgozó tömegekre, akik így nem maradnak le kedvencükről. A tavalyi Szigetes koncert áramszünetei dacára visszatér hát hozzánk a spanyol ördög, a Radio Bemba Sound System-el egyetemben, hogy táncoltassanak, és árasszák az utánozhatatlan vidámságot. Aki ismeri, annak azért kötelező ez a koncert, aki nem, annak pedig azért.
4-én lesz még Quimby, PASO és Korai öröm, fellép többek között a Hobo Blues Band, Kalapács, a Belga, és akinek még ez sem volna elég, az elengedheti magát egy kellemes Kowalsky meg a Vega koncerten.

Az utolsó napon, július 5-én, szombaton olyan kuriózum kerül a Nagyszínpadra, mint az URH, a magyar underground 1980-ban alakult legendája, mely mindösszesen egy évig létezett, ám hírneve tovább él a mai napig. A punk rock and roll-t játszó nagyöregek most újra együtt zenélnek, nem kis élményt ígérve ezzel a közönségnek.
Este a The Offspring muzsikál a nagyérdemű legnagyobb örömére, hogy elhozzák nekünk a kaliforniai punk lendületét. Fellép továbbá a Clawfinger, a svéd-norvég rap-metál zenekar, akik nem először járnak nálunk, és biztosan nem okoznak majd csalódást. Feltűnik Péterfy Bori és a Love Band, a Black-Out, a Vad Fruttik, a 30Y, és még sokan, sokan mások.

Úgyhogy sátrakat készíteni, vonatjegyet megvásárolni, és irány júliusban Sopron. Hiszen aki ott volt, az tudja, hogy tavaly is nagyszerű Volt. És előreláthatólag idén sem lesz ez másképp.

*


Volt Fesztivál 2008
Helyszín: Sopron
Időpont: 2008. július 2-5.
Jegyárak:
Napijegy elővételben: 5990 Ft, a helyszínen: 6990 Ft
Négynapos bérlet elővételben: 14900 Ft, a helyszínen: 16900 Ft
Bővebb infó: http://www.sziget.hu/volt/

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei