2008. június 9.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Garas Dezső kapta a legjobb színész díját Moszkvában

A moszkvai Arany Vitéz Nemzetközi Filmfesztiválon Garas Dezső nyerte el a legjobb színész díját. A színész az elismerést a Noé bárkája című nagyjátékfilmben nyújtott alakításáért vehette át.

Stock Ede megformálásáért kapta meg Garas Dezső a múlt héten befejeződött moszkvai seregszemlén a legjobb színésznek járó díjat. A Sándor Pál által rendezett Noé bárkájában a Kossuth-díjas színművész partnere többek között Kállai Ferenc és Törőcsik Mari volt.

A film helyszíne egy terézvárosi gangos bérház, itt él Stock Ede, a nyugdíjas moziigazgató (Garas Dezső), aki egyedül neveli unokáját, valamint barátja, Tálas Aurél, a nyolcvanegy éves agglegény (Kállai Ferenc), aki állandóan a tévét nézi, és a rendszerváltás óta ki sem mozdult a házból. A történet szerint a lakók felkészítik a nyugdíjas moziigazgatót egy televíziós vetélkedőre, amelynek köszönhetően megszűnik közöttük a gyűlölet, és újra közösséggé áll össze a ház. Stock nyer ötmillió forintot és teljesül sok évtizedes vágya: egy Harley Davidsonon elmotorozik a végtelenbe Tálas Auréllal.

A 30 ország részvételével megrendezett Arany Vitéz Filmfesztivál fődíját Nyikita Mihalkov Tizenkettő című rendezése kapta. Az "erkölcsi, keresztény értékek és az emberi lélek győzelme" jegyében megrendezett, az orosz ortodox egyház pátriárkája által oltalmazott "Arany Vitéz" fesztivált évről-évre változó helyszínen tartják Oroszországban.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei