2008. június 10.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Fishing on Orfű - alternatív zeneözön Pécs közelében

Első alkalommal rendezik meg a Fishing on Orfű Fesztivált, mely alternatív zenekarok tömkelegét hozza el a közönségnek. A rendezvénynek, mely a Kiscsillag zenekar egyik daláról kapta nevét, - talán nem nehéz kitalálni - a Pécshez közeli Orfű ad otthont.

Lovasi András áll többek között a háttérben - sokaknak talán már ez garancia lehet egyre, s másra. Nagyjából ezzel be lehet tájolni a stílust is, mely a fesztivál alaphangját adja, de természetesen lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere. Meg fülnek.

Az első napon, ami talán - a dolgozó idősb korosztály szempontjából - nem a legszerencsésebb módon csütörtökre esik, még csak az egyik színpad kínál kellemes programokat a bulizni vágyóknak. No, de már ezen a napon is akad bőven hallgatni való, hiszen délután színpadra lép az ONLY TONIGHT, ami pontosan az, amit a neve mond: egy csak erre az alkalomra összeálló punk örökzöldeket játszó banda, nagyszerűbbnél nagyszerűbb tagokkal - akiknek a neve maradjon meglepetés.
Ezen az estén egyébként, amolyan bemelegítésként akusztikus koncertek andalítják a kedves jelenlévőket, zenél többek között Torres Dani, Takáts Eszter és a Gumizsuzsi, valamint a Pál Utcai Fiúk is készülnek egy különleges letelepedős-gitáros koncerttel.

Június 20-án a Pécsi Est Színpadon feltűnik az Amber Smith, valamint az E.Z. Basic, s az Üllői Úti Fuck is képviselteti magát egy buli erejéig. Ezen a napon már működésbe lép az MR2 Petőfi Rádió Nagyszínpada, ahol nem kisebb nevek jönnek szembe az emberrel, mint a Quimby, a P.A.S.O., meg a Vad Fruttik. Van rá reális esély, hogy ilyen program mellett elfárad az ember lába, meg a hangszálai, de hát ki tudna ellenállni Kiss Tibor morzsáinak és szilánkjainak, meg minden egyéb velejárónak, vagy a trombitás ska-ritmusnak P.A.S.O. módra, illetve a Sárga zsigulinak, amelyen a Vad Fruttik érkeznek, hogy jól elénekeljenek egy Szerelmes dalt. Meg még néhány másikat.

Nem kell túl korán ébredni másnap a sátrasoknak az előző napi mulatozás után, hiszen a zenei programok csak délután négykor kezdődnek: ekkor játszik a Harmada, majd három órán át a rap képviselői veszik birtokba a színpadot. Linkoln és Dózi, Akkezdet Phiai, Norba, Punnany Massif és NKS - íme a fellépők névsora, lehet számítani freestyle-ra, és szócsavarásra, ameddig a mikrofon bírja.
Ezt követően a Boogie Mamma, a Kaukázus, és a Bijou hármasa biztosítja a remek hangulatot, míg a másik színpadon a Haven Street Seven, a Kispál és a Borz, illetve a Kiscsillag muzsikál. A szervezés már-már remek, hiszen a két színpadon nem zajlanak egyszerre koncertek, így mindenki mindent láthat, ha győzi energiával.

*


Fishing on Orfű
Helyszín: Ofrű, Panoráma Kemping
Megközelítés: Pécsről óránként különjáratos buszok fognak indulni a helyszínre.
Időpont: 2008. június 19-21.
Jegyárak:
Napijegy: 2800 Ft
Csak a 0. napra, csütörtökre: 1500 Ft
3 napos bérlet, elővételben: 4500 Ft
3 napos bérlet, a helyszínen: 5500 Ft
A 12 éven aluliaknak szülői felügyelettel ingyenes a belépés.
Az orfűi lakosok féláron vehetik igénybe a fesztivált.
Bővebb infó: www.fishingonorfu.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei