2008. június 10.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

I. Gasztro Fesztivál - kisebbségi ételek ünnepe

Egy közös vonás minden nemzetben bizonyára van - ez pedig nem más, mint az evés szeretete. Június 20-tól 22-ig a Városháza Parkban a nemzetközi konyha különleges fogásai és az igazi magyar ételek egyaránt megkóstolhatók lesznek, itt rendezik meg ugyanis az I. Gasztro Fesztivált.

A rendezvény célja, hogy a Magyarországon élő számos kisebbség lehetőséget kapjon konyhaművészete bemutatására, s a szervezők elképzelései szerint később a belföldi turizmus egyik kiemelkedő rendezvényévé válhat az evés köré szerveződő program.

A különböző nemzetek ételeit híres éttermek séfjei készítik majd el, és az ételek mellett egy-egy ország jellegzetes röviditalából is kortyolhat a látogató. Így adja magát a fesztivál szlogenje: egyen egy nagyot, igyon egy rövidet!

A külhoni fogásokat kínáló éttermekhez, illetve a fesztiválhoz a budapesti nemzeti idegenforgalmi hivatalok is csatlakoznak, így a helyszínen válogathatnak a látogatók a legkülönfélébb úti célok között is.

A gasztronómiai meglepetéseken kívül természetesen érdekes zenei programok - szambashow, brazil ritmusok, török népzene - is várják az érdeklődőket. Péntek este a jazz egyik legkiválóbb magyarországi csapata, a Harcsa Veronika Quartet lép fel, de hasonló élményt ígér a Sárik Péter trió és a Sunset együttes is. A gyerekeknek a Napszínház társulata ígér felhőtlen szórakozást. Június 22-én este a Fabula Rasa ad koncertet.

*


Helyszín: Budapest, Városháza Park
Időpont: 2008. június 20-22.
Belépő: 1800 Ft, ebből 800 Ft leehető-iható
Bővebb infó: www.gasztrofesztival.com

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei