2008. június 13.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Reggae Camp - aláírásgyűjtéssel támogatják és támadják a fesztivált

Sokadszorra kerül megrendezésre az LB27 Reggae Camp, mely immáron nemzetközi szintre küzdötte fel magát, s melynek célja, hogy elhozza a magyar közönségnek a reggae, a ska, a dub és a dancehall színét-javát. Idén azonban valami megzavarta a zavartalan készülődést: aláírást gyűjtenek pro és kontra, a Fesztivál támogatói és ellenzői egyaránt.

Az összetűzés oka, hogy Koltovári István, a Dunafüredért Egyesület elnöke a város alpolgármesteréhez címzett, és az internetre feltett nyílt levelében hevesen ellenezte a zenés összejövetelt: szerinte az önkormányzat ezzel a "merénylettel" akarja "terrorizálni" a Dunafüreden - a város családi házas övezetében - lakó embereket.
"Az alpolgármester által képviselt párt megpróbálja tönkretenni a Dunafüreden élők nyugalmát, pihenését, otthonát" - írta nyílt levelében a civil szervezet elnöke, hozzátéve: ha mégis megtartják a rendezvényt, az aláírók élőláncot alkotva fogják megakadályozni, hogy a fiatalok bejussanak a helyszínre.

A nyílt levél sokakból váltott ki felháborodást, s később az interneten többen is tiltakozva reagáltak Koltovári István megnyilvánulására. Hat szervezet aláírásgyűjtésbe kezdett a rendezvény támogatására - civil szervezetek csakúgy, mint a Fidelitas és a Societas.

Szabó Attila, Százhalombatta alpolgármestere elmondta: semmi nem igaz abból, amit Koltovári István állít, vagyis hogy a fesztivált állandóan botrányok öveznék, és hogy tönkretenné a lakók életét. Az alpolgármester elmondta: tavaly mindössze két bejelentés érkezett a fesztivál miatt, de az egyik bejelentő nem is a helyszín közelében lakik.

Bodnár Tibor, a fesztivált szervező Ladánybene 27 zenekar tagja elmondta: szerinte a rendezvényt ellenzők egy két évvel ezelőtti punkkoncertre emlékezhetnek, amikor a város valóban felháborodott az esemény után hátramaradt szemét láttán. Mint hangsúlyozta: ezen kívül valószínűleg politikai "vacakolásról" van szó.
Szerinte idén sem fog gondot okozni a hangerő, ugyanis a legmodernebb technikával hangosítják majd a Városi Szabadidő Központ területén rendezett eseményt.

A város alpolgármestere arra is felhívta a figyelmet, hogy az idei fesztiválra reményeik szerint rekordszámban várnak látogatókat, fellép ugyanis többek között a Grammy-díjas Michael Rose, aki a reggae műfajának igazi világsztára.

*


Helyszín: Százhalombatta, Városi Szabadidő Központ
Időpont: 2008. július 25-30.
Jegyárak:
Az ötnapos bérlet ára elővételben (július 4-ig): 11.000 Ft
július 5-től: 13.000 Ft
Napijegyek:
Sound system napi (július 23.): 1.800 Ft
Napijegy (július 24-25-26.): 3.000 Ft
Vasárnapi jegy (július 27.): 4.000 Ft
Bővebb infó: www.lb27.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Fyfike 2008-06-18 11:52:35
Kedves Dunafüredi!
A hozzászólás teljesen független attól, hogy milyen zenéről van szó, a lényege az, hogy tudomásul tudjuk-e venni azt a tényt, hogy vannak fiatalok, akik szeretik ezeket a rendezvényeket, és vannak, akik nem, de elviselik az adott néhány napot, és vannak, akik nem akarják elviselni.
A kertvárosban lakók gyerekei is járnak szórakozni, és joggal gondolhatom, hogy ott is laknak emberek, és számukra sz ő szórakozásuk lehet zavaró.
Ezzel a gondolkodással meg lehetne szüntetni a Szigetet (folynak is törekvések), az összes fesztivált, koncertet, felvonulást, mert mindenhol élnek olyanok, akiket ez zavar. Erős hasonlattal élnék, de a Riói Karneválnak sem hiszem, hogy mindenki örül, mégis elviselik, nem tiltják be.
Itt is csak 5 napról van szó, szerintem ki lehet bírni. Sajnos a Budapest Parádé már áldozatul esett ennek a tendenciának, ezt kifejezetten sajnálom.
nem
regisztrált
dunafüredi 2008-06-17 21:36:37
Előre leszögezném,szeretem a Reggae-t sőt még alternatívabb műfajokat is!De:úgy gondolom,ilyen fesztivál megrendezése méltatlanul zavarja a kertváros lakóit.Mi is azért 'szabadultunk' a lakótelptől,hogy gyermekeink és önmagunk számára a csend és nyugalom biztosított legyen.Nem tudom milyen érzés volna annak a panellakónak,ill más városból ideutazónak,ha az ő szomszédságukba tartanának 'eszméletvesztést'?Igenis,a kertvároslakók nyugalmát zavarja a Reggae Camp! p.p
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei