2008. június 15.Kovács Miklós
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Gary Moore sikere a Harley Davidson fesztiválon

Az ír Gary Moore személyében élvonalbeli zenész, gitáros lépett fel szombaton este a 9. Harley Davidson fesztiválon, Alsóörsön. A négynapos esemény programjában több mint húsz koncert, motoros felvonulás, ügyességi verseny is szerepelt.

Gary Moore repertoárja legjavából játszott, több mint másfél órát töltött a színpadon, húsz perccel többet a tervezettnél. Két ráadást adott, láthatóan-hallhatóan élvezte a játékot. Igazi virtuózt ismert meg benne az esőben is kitartó magyar közönség, amely először hallhatta őt élőben. Szinte teljes egészében blues dalokat játszott-énekelt, jóllehet, rockzenészként is a legjobbak közé tartozik.

Elhangzott a koncerten többek között a Have You Heard, az All Your Love (mindkettő John Mayall repertoárjából), a Still Got The Blues és a The Blues is Alright. A saját dalok mellett játszott a Thin Lizzy együttes repertoárjából. A közönség megbocsátotta neki, hogy 20 perccel később kezdett - a csúszás a fesztiválra általában nem volt jellemző. A koncertet látványos tűzijáték követte.

Gary Moore a koncert napján sajtóértekezletet tartott, melyen egyebek között arról beszélt, hogy szívesen zenél együttesben. Szeretettel emlékezett Rory Gallagherre, a másik legendás ír bluesgitárosra, akit 11 éves koráról ismert, s aki 13 éve halott. Kellemes egyéniségnek tartotta, találkoztak, de nem játszottak együtt. Másik gitáros barátjával, Peter Greennel, akinek dalaiból lemezt készített, évek óta nincs kapcsolata. Ma is évente 50-60 koncertet ad - válaszolta az MTI kérdésére. A Close As You Get című tavalyi lemezéről elmondta: nagyon szereti, de nem foglalkozott azzal, milyen a fogadtatása. Arra a kérdésre, menyire ismeri a magyar rockot vagy bluest, elmondta, hogy inkább a jazzéletről van képe. A fiatal zenészeknek azt tanácsolta, hogy minél többet tanuljanak, s igyekezzenek belevinni minél több érzést a zenéjükbe.

A fesztiválon nagy sikere volt az Eddának és a Hooligansnek, Török Ádámnak és a Mininek, valamint a Sörsátor kisszínpadán fellépő Felkai Jam-nek, Cry Free-nek, Kalapácsnak, és a többi hazai zenekarnak.

A koncertek között showműsorokat tartottak. Az egyik legnagyobb esemény a motorosok felvonulása volt, s nagy tetszés fogadta Mókus motoros kaszkadőr bemutatóját is - összegezte Dobai Attila főszervező, a Harley-Davidson Owners Group Budapest Chapter elnöke. Elmondta: sikeresek a programok, baleset nem volt. Már nyitáskor nagyon sokan voltak az alsóörsi Európa Campingben, összességében 15-20 ezer emberre számít a vasárnap véget érő fesztiválon. Beszélt arról is, hogy már most gondolnak a jövőre esedékes 10. fesztiválra, amelyre jelentős zenei, motoros és egyéb programokkal készülnek, de részleteket nem közölt.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei