2008. június 16.Pákozdi Dávid
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Sziget Fesztivál - Milliárdokat kérnének a Sziget szervezőitől évente

Gőzerővel szervezik a 16. Sziget Fesztivált, hiszen az augusztusi startig már alig kilenc hét van hátra. A háttérben azonban arról a kérdésről egyeztetnek tárgyalóasztalok mögött ülve, hogy legyen-e egyáltalán a jövőben Sziget Fesztivál vagy sem. Ha igen, akkor milyen formában és mennyiért.

Jelenleg a kiemelt programsorozat megrendezéséért cserébe ingyen használhatja a Sziget Kft. az Óbudai sziget 620 ezer négyzetméternyi területét. Ezt szeretnék megváltoztatni azzal a tervezett döntéssel, amelynek értelmében a cég 2,6 milliárd forintért venné bérbe a helyet.
Ughy Attila, a Fővárosi Közgyűlés városvédelmi bizottságának elnöke hétfői sajtótájékoztatóján elképesztő, megdöbbentő dolognak nevezte azt, hogy a főpolgármester több mint egy hónappal azután jelezte kifogásait a kft. ingyenes közterület-használati engedélyével kapcsolatban, hogy a bizottság a főpolgármester kabinet irodájának javaslatára, Hagyó Miklós (MSZP) és Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettesek együttes előterjesztésében egyhangú határozatban hozzájárult ahhoz, hogy a kft. újabb három évben megrendezheti a Sziget fesztivált. A fideszes politikus szerint ha a főpolgármesternek az lett volna a szándéka, hogy a kft. ez évtől már ne kapjon ingyenes közterület-használatot, akkor a hivatala és a helyettesei benyújthattak volna egy ilyen javaslatot is a testület elé.

Demszky Gábor irodája által kiadott közleményben az szerepel, hogy a főpolgármester csak a következő két évben is változatlan feltételekkel biztosított területi engedély kiadásával nem értett egyet, az idei évre még nem vonatkozna a módosítás. Hogyha a jövő évtől ki kell fizetnie a vállalatnak a teljes összeget, akkor valószínűleg a - magyar pénztárcának - már most is magas jegyárak tovább növekednek 2009-től.

Tizenöt évvel ezelőtt rendezték meg az első fesztivált ebben a sorozatban, akkor még Diáksziget néven invitálták Óbudára a bulizni és kikapcsolódni egyszerre vágyó ifjúságot. Másfél évtized alatt olyan hírnevet szerzett az évente lebonyolított esemény, amelyre még a tengerentúlon is felkapják a fejüket. Tavaly összesen 371 ezer látogató volt kíváncsi a Szigetre, ez körülbelül annyi, mint Miskolc és Debrecen teljes népessége.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei