2008. június 17.Kristóf Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Somoskői Várfesztivál - határon innen és túl

Idén ötödik alkalommal rendezik meg Nógrád megyében a Várfesztivált, melynek érdekessége, hogy immár átlépve a határt, a szlovákiai Fülek is bekapcsolódik a programokba, így a szervezők már nemzetközi rendezvényről beszélhetnek. Az egy héten át tartó fesztivál arculatát a zene, a tánc és az irodalom határozza majd meg.

A korábbi évekhez hasonlóan, a rendezvény székhelye Somoskő vára és annak környéke lesz, valamint Salgó, és most először a már említett szlovákiai Fülek. A vasárnapi nyitónap gazdag zenei- és táncos programokkal várja az érdeklődőket, hiszen a Medalion Táncegyüttes fellépése után Bogányi Gergely zongoraestje következik. A fellépőknek a somoskői Bazalt panzió biztosítja a helyet. Még aznap este, Salgóbányán a Monophonic együttes világzenéje szórakoztatja majd a közönséget.

Június 24-én a szlovákiai Fülekpüspöki római katolikus templomban a Bourdon együttes koncertje idézi meg a reneszánsz hangulatot, és Somoskőn még aznap este egy szentivánéji reneszánsz estre invitálják az érdeklődőket, táncházzal, korhű zenével. Szerdán ismét a füleki templomé lesz a főszerep, orgonaestet rendeznek, majd június 28-án a zene mellett az irodalom is helyet kap, hiszen Salgóbányán az Impro Színpad irodalmi műsorral jelentkezik, nemcsak felnőtteknek. Ezt követően a Lucky Boys Shuffle Band adja majd a talpalávalót.

Június 29-én, a zárónapon Salgó váránál a Nógrád Táncegyüttes és a Gajdos együttes műsorát lehet majd megtekinteni, míg Salgóbányán a Füleki Nőikar zárja az egy hetes Várfesztivált, melyre a szervezők mindenki szeretettel várnak.

*


Helyszín: Somoskőújfalu, Somoskő, Salgó és Fülek (Szlovákia) vára
Időpont: 2008.06.22 - 29.
Bővebb infó: a torjakvilmos@freemail.hu e-mail címen, vagy a +36 (32) 421-573-as telefonszámon kérhető

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
guszti54 2008-06-23 18:35:11
Hiányos az infó :-(
Kimaradtak a június 25-i programok:
Június 25.
Somoskő - Sportpálya
15.00 21. Ugrógála

Fülek - Római katolikus Templom
19.00 Orgonaest
nem
regisztrált
guszti54 2008-06-23 18:32:12
Bogányi Gergely koncertje felemelő, csodálatos élményt nyújtott.
Mint ember és mint művész egyaránt nagyon szimpatikus, méltán világhírű.

Aki teheti - hallgassa!
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei