2008. június 17.Kőnig Mariann
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

XVII. Budafest Nyári Zenei Fesztivál - KoncertShow és Operaelőadás

Július 2. és augusztus 15. között 17. alkalommal kerül megrendezésre a Budafest Nyári Zenei Fesztivál. A Budafest idén kevesebb programot kínál, ezért a helyszínek száma az elmúlt évekhez képest háromra csökkent: Hilton - Dominikánus Udvar, Szent István tér, Margitszigeti Szabadtéri Színpad.

A Budafest Nyári Zenei Fesztivált 17 évvel ezelőtt, 1991-ben Keveházi Gábor és Bán Teodóra hozta létre. Kezdeményezésük eredményeként a közönségnek minden évben lehetősége nyílik arra, hogy megismerkedjen az opera és a balett kultúrájának legjelentősebb előadásaival.

Az eddig megrendezésre került fesztiváloktól eltérően idén a pénzhiány miatt kevesebb programmal várják a látogatókat a szervezők. Nyolc estet rendeznek a budai Hilton Szálló Dominikánus udvarán, két operaelőadást a Margitszigeten és csak egy koncertet a Szent István téren, a Bazilika előtt. A Budafest idén nem tart előadásokat a Magyar Állami Operaházban, mert a színpad felújítása miatt erre nincs lehetőség.

Az anyagi problémák ellenére a fesztivál szervezői idén is színvonalas műsorral készültek. Két alkalommal lép fel a Budapest Klezmer Band, a 100 Tagú Cigányzenekar és kétszer játssza Rege című műsorát a Duna Művészegyüttes is.

A Fesztiválnyitó Ünnepi Operett Gála, melyen Kálmán-Lehár-Strauss örökzöld melódiáit hallhatjuk az Operettszínház fiatal művészeinek közreműködésével, július 2-án a Dominikánus Udvaron lesz. Idén a Szent István téri szimfonikus hangversenyek is elmaradnak. A Bazilika előtt egyetlen estet tartanak KoncertShow címen, július 12-én, melynek főszereplői St. Martin, Miller Zoltán és a Görögországból érkező Sarantis Mantzourakis buzuki művész. Az esten közreműködik a Váci Szimfonikus Zenekar. A XVII. Budafest záró előadásaként a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Csizmadia Tibor rendezésében Gounod Rómeó és Júlia című operáját tekintheti meg a közönség.

*


XVII. Budafest Nyári Zenei Fesztivál
Helyszín:
Hilton - Dominikánus Udvar (Budapest, I. kerület, Hess András tér 1-3.)
Szent István tér (Budapest, V. kerület)
Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Időpont: 2008. július 2. - augusztus 15.
Jegyárak:
Hilton - Dominikánus Udvar 4900 Ft
Szent István tér 6900 Ft
Margitszigeti Szabadtéri Színpad 3900 Ft, 4900 Ft, 5900 Ft
Bővebb információ: www.viparts.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei