2008. június 18.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

FüredFest negyedszer - kulturális programsorozat a Balatonon

Immáron negyedik alkalommal rendezik meg a FüredFest-et a balatoni főszezonban július 12. és augusztus 16. között Balatonfüreden. A kulturális programsorozat keretein belül a városi Szabadidő és Konferencia Központban 12 színházi estet, zenés-táncos bemutatót szervez és ad elő a veszprémi Pannon Várszínház - mondta el Vándorfi László, a színház igazgatója.

Július 12-én este Boldog idő címmel, Sztevanovity Zorán dalainak ősbemutatójával indul a programsorozat, július 18-án pedig Klezmer Varázs címmel a Budapest Klezmer Band produkcióját láthatják az érdeklődők. Másnap a Pannon Várszínház művészei a reneszánsz év jegyében a Kinizsi Pál című musicalt adják elő. Július 26-án este is a színház művészei lépnek fel A padlás című zenés darabbal, másnap este pedig a Muzsika hangja című musicalt adják elő hét gyermekszereplővel.

Vándorfi László szerint nagy közönségsikerre számíthat augusztus 1-én este az Irish Dance Experience ír szteppshow; a műsorban fellép Catherine Gallagher, Írország nemzeti bajnoka, továbbá sztárvendég lesz Michael Patrick is, a Riverdance Show Principal szólótáncosa.

Augusztus 3-án a várszínház művészei a gyerekeknek kedveskednek: az Utazás a szempillám mögött című mesemusicalt adják elő 18 órakor, 21 órától viszont már a felnőtt közönséget célozzák meg a Hotel Menthol című zenés produkcióval. Augusztus 8-án este A Pál utcai fiúkat játsszák, augusztus 9-én pedig A dzsungel könyve című musicalt mutatják be.

Augusztus 15-én Ezeregyév címmel az ExperiDance táncprodukcióját láthatja a közönség, a fesztivál zárónapján, augusztus 16-án pedig egy musicalshowt adnak elő a várszínház művészei, elbúcsúzva ezzel közönségüktől.

Bóka István polgármester elmondta, hogy Balatonfüred a kultúra és a művészetek városa kíván lenni, s szeretnék feléleszteni a fürdőváros egykori - reformkori - színházi életét, kulturális pezsgését. Rámutatott ugyanakkor arra is, hogy a FüredFest rendezvényei egyre jobban vonzzák a turistákat, ugyanis nívós kulturális műsorokon vehetnek részt.

*


FüredFest
Helyszín: Balatonfüred, Szabadidő és Konferencia Központban
Időpont: 2008. július 12-től augusztus 16-ig

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei