2008. június 19.Kristóf Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Bánki nyár 2008 - izgalmas programok a szabadtéri színpadon

A Budapesttől hatvanöt kilométerre fekvő kicsiny falu az utóbbi években egyre felkapottabb a piheni vágyó, és természetet szerető magyarok körében. Ennek egyik oka, hogy a község, és a hegyre felkapaszkodó nyaralóövezet közé beékelődött egy természetes tó, ami köré egyre több panzió és fogadó épült. A Bánki tó üdülő felőli oldalán egy színpad áll, ami cölöpökre épülve benyúlik a vízbe, és immár több évtizede különféle programok láthatók rajta.

A mozifilmek mellett előadások, fesztiválok, koncertek várják az érdeklődőket. Június 27-én, és 28-án a főszerep a már évek óta megrendezésre kerülő Louis Amstrong Jazzfesztiválé lesz. A tó természetes akusztikája csak még élvezetesebbé teszi a koncerteket, és a jazz szerelmesei, vagy a zenét szerető emberek különös élménnyel lehetnek gazdagabbak.

Július 5-én a Társulat ifjú tehetségei egy Musical gálával kedveskednek a nézőknek, majd július 11-én Mágnás Miska örökzöld operett-világa kel életre a tó vízén a Sziget Színház előadásában. A rendező Pintér Tibor, Miska szerepében pedig Mező Zoltán lesz látható és hallható.

A mulatós zenét kedvelők sem maradnak hoppon, hiszen július 19-én Szuperbulit tart majd Lajcsi, ahol fellép Bódi Guszti és a Fekete Szemek, valamint Márk. Még ebben a hónapban lép színre Maksa Zoltán önálló estjével, aminek Ezüstlakodalom a címe, a pontos dátum pedig július 26. Másnap, július 27-én Keresztény könnyűzenei fesztivált és egyházmegyei napot rendeznek, ahol külön programok várják a gyermekeket, például kézműveskedés és játszóház.

Az augusztus igazán ütősnek ígérkezik. A XIII. Nógrádi Nemzetközi Folklór Fesztivál És Nógrádi Megyei Nemzetiségi Találkozó két napon keresztül szinte újjávarázsolja majd Bánkot és környékét, és a zenés fellépéseken túl, kirakodóvásár is lesz, ha a hagyományoknak megfelelően zajlik majd le a hétvége, melynek időpontja augusztus 2-3.

Az Irigy Hónaljmirigy is ellátogat a víziszínpadra, méghozzá augusztus 8-án. 20-án Szent István napi ünnepség lesz, és ezen belül a József és a színes, szélesvásznú álomkabát című musical adja meg az ünnepi hangulatot.

A Bánki Szabadtéri Víziszínpad a filmeket szerető kirándulókat is szeretettel várja, hiszen egész nyáron működik a filmszínház is, így találkozhatunk majd Indaina Jonesal, Hihetetlen Hulkkal, és A Vasemberrel is.

A mozi teljes műsora:

Június 14. A Spiderwick krónikái (színes, magyarul beszélő amerikai kalandfilm)
Június 21. Kis Vuk (színes, magyar-angol animációs fim)
Június 29. Bolondok aranya (színes, amerikai romantikus kalandfilm)
Július 5. Lepattintva (színes, magyarul beszélő amerikai romantikus vígjáték)
Július 12. Nyolc tanú (színes amerikai thriller)
Július 18. Las Vegas ostroma (színes amerikai filmdráma)
Július 25. Az utca királya (színes, amerikai thriller)
Augusztus 1. A Vasember (színes, magyarul beszélő amerikai fantasztikus akciófilm)
Augusztus 9. Míg a jackpot el nem választ (színes amerikai romantikus vígjáték)
Augusztus 16. Speed Racher - Totál turbó (színes, magyarul beszélő amerikai akciófilm)
Augusztus 23. Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (színes, magyarul beszélő amerikai kalandfilm)
Augusztus 30. Hihetetlen Hulk (színes, szinkronizált amerikai sci-fi)

A mozielőadások kezdete 21.00, és a jegyek egységesen, 400 Forintba kerülnek.

A programok belépődíjai 1600-3000 Forint között vannak, illetve a XIII. Nógrádi Nemzetközi Folklór Fesztivál, és a Keresztény könnyűzenei fesztivál ingyenes.

*


Bánki nyár 2008
Helyszín: Bánk, Nógrád megye
Időpont: 2008. június 27-től augusztus 30-ig
Bővebb infó: www.bank-falu.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei