2008. június 19.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

I. Tiszacsegei Halászlé Fesztivál - bogrács, Tisza-part, finom falatok

Június 28-án, szombaton rendezik meg az I. Tiszacsegei Halászlé Fesztivált a csegei Tisza-parton - jelentette be Nagy Sándor, a csegei Halászcsárda tulajdonosa csütörtöki debreceni sajtótájékoztatóján.

Az önkormányzat által támogatott rendezvény egyfelől hagyományteremtő céllal jön létre, másfelől növelni szeretnék vele a méltán híres tiszacsegei halászlé ázsióját, s remélik, így egyre szélesebb körben terjedhet el az ínyencség híre.

Szalai János, a Csegecsárda vezetője elmondta: a hazai vendégek mellett rendszeres visszatérő fogyasztói vannak Hollandiából, Németországból és Ausztriából is - így mondhatni már így is sokakat vonz a különleges hallé.

A receptúra titkát féltve őrzik, és a világ minden kincséért sem árulnák el, csak annyit sikerült megtudni Szalai Jánostól, hogy minden nap friss tiszai halból készül a híres lé, amelyhez vegyes halakat, illetve Kalocsa környékéről származó házi piros paprikát használnak.
Igazi különlegesség-számba megy a korhely halászlé, ami a hagyományoshoz képest tejföl, mustár, citrom, babérlevél hozzáadásával készül.

Az I. Tiszacsegei Halászlé Fesztiválon több ezren kóstolhatják meg az ezúttal a Tisza-parton, hatalmas bográcsokban készülő ínyencfogást. A nagy mennyiség miatt az alaplevet most is vegyes halból főzik, betétként az erősebb húsú harcsát teszik bele, s ezen a napon fél áron kínálják a látogatóknak a finomságot.

Nagy Sándor utalt arra is, hogy a fesztivállal magára a településre is fel kívánják hívni a figyelmet: a megejtő szépségű Tisza-part mellett különleges hatású termálvíz, az országban egyedülálló kerékmeghajtású komp és mini állatpark is várja az érkezőket.

A gasztronómiai parádét egész napos kulturális és sportprogramok, versenyek egészítik ki. Mások mellett közönség elé lép a Csillag Születik című tehetségkutató műsor debreceni illetőségű második helyezettje, a népi énekes Bíró Gergő, továbbá az Abrakazabra együttes, de lesz lovas- és hőlégballon-bemutató, valamint íjász show is.

*


Helyszín: Tiszacsege
Időpont: 2008. június 28.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei